Masinile Google Street View vor strabate Romania in aceasta vara, pentru a actualiza imaginile din tara noastra disponibile pe Google Maps Street View. Preluarea de noi imagini demareaza la inceputul lunii iunie si se va concentra pe cele mai importante orase din Romania si zonelor adiacente acestora: din Bucuresti si Ilfov, Brasov si Valea Prahovei, Constanta si litoralul Marii Negre si pana la Iasi, Piatra Neamt, Cluj, Targu Jiu, Timisoara si Arad.

Anul acesta, imaginile vor fi preluate de noile masini Google Street View, care utilizeaza cea mai recenta versiune de camera pentru imagini la 360o. Noua tehnologie de fotografiere utilizata de masinile Google permite realizarea unor imagini mai precise si de calitate. Pe langa noua camera, a fost schimbat si exteriorul masinilor Street View, pentru a reflecta cateva dintre frumusetile naturale ale lumii care se pot vedea pe Street View, precum Marele Canion, Mont Blanc sau Marea Bariera de Corali. Cinci masini se vor afla in Romania in aceasta vara, iar mai multe informatii despre unde se afla masinile Street View in orice moment si ce zone din Romania vor acoperi se pot gasi aici.

Alaturi de masini, echipele Street View vor avea la dispozitie pentru preluarea de imagini si dispozitivul trekker. Acesta va fi folosit in 31 de orase din Romania, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor si altor obiective publice unde masinile nu au acces. Lista oraselor unde va fi folosit trekker-ul: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Constanta, Galati, Brasov, Ploiesti, Braila, Oradea, Bacau, Arad, Pitesti, Sibiu, Targu-Mures, Baia Mare, Buzau, Botosani, Satu Mare, Ramnicu Valcea, Suceava, Piatra Neamt, Drobeta-Turnu Severin, Targu Jiu, Tulcea, Targoviste, Bistrita, Resita, Slatina, Focsani.

Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montata cel mai nou model de camera Steet View pentru preluarea de imagini 360o. Trekker-ul este dus in spate de un operator, iar camera fotografiaza automat in timp ce acesta merge. Pana in prezent, trekker-ul a „calatorit” in numeroase zone de pe glob pentru a fotografie frumuseti ale naturii, obiective turistice sau situri aflate in patrimoniul universal, precum Marele Canion, Taj Mahal, Angkor Wat, Insulele Galapagos, strazile din Venetia sau Delta Dunarii. Aici se poate vedea pe unde a trecut trekker-ul pana acum.

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps, in prezent fiind disponibil in mai mult de 85 de tari de pe tot mapamondul, inclusiv in Arctica si Antarctica. In Street View, oamenii pot vedea imagini la 360° din numeroase locuri ale lumii, fie sosele, orase, monumente istorice, repere culturale, natura salbatica (pe pamant, pe apa sau sub apa) si chiar spatiu. Serviciul este disponibil si in Google Earth si aplicatia Google Maps pentru telefoanele mobile.

Serviciul Street View este disponibil in Romania incepand cu 2010, cand au fost publicate primele imagini din cele mai importante orase pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul intregii tari s-a realizat in 2012, atunci cand au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orase si sute de obiective turistice. Extinderea Street View in Romania a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orase si adaugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul National Brukenthal sau fluviul Dunarea. Cea mai recenta actualizare a imaginilor Street View in Romania a avut loc vara trecuta, cand au fost preluate imagini de pe soselele si drumurile care leaga localitatile. Tot anul trecut, peste 1500 de kilometri de canale si drumuri din Delta Dunarii au fost fotografiate, pentru ca orice persoana cu o conexiune la internet sa poata explora virtual frumusetile ei prin imaginile Street View.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri