Motorul de cautare Google a initiat un proiect stiintific de strangere a informatiilor despre corpul uman, pentru a descoperi cum trebuie sa arate un organism sanatos, cu scopul de a diagnostica bolile intr-un stadiu precoce, conform dailymail.co.uk, scrie Mediafax.

In cadrul unui proiect intitulat Baseline Study, cercetatorii vor strange pentru inceput informatii moleculare si genetice anonime de la 175 de oameni, urmand sa creasca apoi numarul la cateva mii de persoane, cu scopul de a detecta mult mai devreme anumite boli cum ar fi cancerul si bolile cardiovasculare. Proiectul este coordonat de renumitul biolog molecular Andrew Conrad, care a pus la punct pentru prima oara testarea ieftina a virusului care cauzeaza SIDA in mostrele de plasma sangvina.

"Pentru orice sistem complex, ideea a fost dintotdeauna de a propune o abordare proactiva a problemelor. Nu este ceva revolutionar. Punem doar intrebarea: «Daca vrem sa fim proactivi, ce anume trebuie sa stim?»", a declarat Andrew Conrad pentru publicatia The Wall Street Journal.

Proiectul Baseline nu se va limita doar la anumite boli, ci va utiliza instrumente de diagnosticare de ultima generatie pentru a strange sute de mostre diferite, care vor fi introduse apoi in sisteme computerizate si comparate cu altele. In scopul strangerii datelor, participantii ar putea, de exemplu, sa poarte lentile de contact inteligente create de Google, pentru monitorizarea nivelului de glucoza.

Dupa strangerea datelor, Google va utiliza programe computerizate pentru identificarea modelelor referitoare la starea de sanatate a corpului uman. Programele computerizate vor cauta acei "biomarkeri" care ii vor putea ajuta pe medici sa descopere orice tip de boala intr-un stadiu vindecabil. Potrivit publicatiei The Wall Street Journal, studiile de pana acum permit diagnosticarea bolilor intr-un stadiu avansat deoarece vizeaza pacientii bolnavi, in timp ce proiectul Baseline va porni de la studierea unei persoane sanatoase si de la modul in care trebuie sa arate aceasta.

Citeste si:
O altfel de cerinta in America: masini fara volan si pedale
In America, o companie cere...

Google Inc. este o corporatie americana multinationala, care detine cel mai popular motor de cautare pe internet. Compania a fost fondata in 1998, de doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page si Sergey Brin. Intre timp, Google si-a diversificat portofoliul si serviciile oferite.

Google a primit peste 91.000 de cereri pentru ca link-uri sa fie scoase din rezultate, acoperind peste 328.000 de adrese de pe Web, ar fi transmis un reprezentant al Google catre UE.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Google sustine ca a atins ''suprematia cuantica''