Utilizatori Facebook nu pot deosebi stirile serioase de satire: reteaua sociala le intinde un tag de ajutor

Unul dintre principalele subiecte pe site-ul de stiri satirice The Onion era intitulat “Utilizator Facebook incredibil de prost”. Era o poveste (falsa) despre un utilizator al retelei sociale care pare “frustrat in mod frecvent” dar se dovedeste de fapt ca este doar “incredibil de prost”.

Desi orice persoana familiara cu stilul satiric al The Onion ar sti ca este o gluma, se pare ca intr-adevar unii utilizatori ai Facebook nu fac diferenta intre stiri false si cele reale. A devenit o problema atat de mare, incat Facebook a dezvaluit luni ca testeaza tagul “satira” pentru articole parodii.

“Implementam un test prin care atasam stirilor false cuvantul «satire», in News Feed”, a declarat un purtator de cuvant al retelei sociale. “Facem acest lucru deoarece am primit feedback de la oameni care vor o modalitate clara de a deosebi stirile reale de celelalte”.

De exemplu, un articol Onion intitulat “Ponturi pentru a fi un adolescent negru neinarmat” a primit peste 220 de comentarii pe Facebook in doar doua zile. Multe dintre acestea luau stirea in serios si criticau vehement.

Citeste si:
Facebook i-a blocat contul Dianei Șoșoacă
Facebook i-a blocat contul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri