Mark Zuckerberg a cumparat cu 100 mil. $ o proprietate in insulele Hawaii

Miliardarul Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a achizitionat recent o proprietate de aproape 3 mil. mp pe coasta de nord a insulei hawaiene Kauai, potrivit Forbes.

Mai exact Zuckerberg a cumparat doua loturi separate de teren: plantatia Kahu’aina (1,5 mil. mp) si plaja Pila’a (1,6 mil. mp). Desi a platit 100 mil. dolari pentru cele doua proprietati si ar putea construi cu usurinta peste 80 de case, proprietarul Facebook are in plan o singura locuinta.

Plantatia Kahu’aina include si o suprafata generoasa de plaja cu nisip alb, dar si o ferma organica unde sunt cultivate diferite plante printre care ghimbir, curcuma si papaya. Desi suprafata poate gazdui pana la 80 de locuinte, Zuckerberg a ales sa construiasca una singura, fondatorul retelei de socializare fiind cunoscut pentru obsesia sa pentru respectarea intimitatii familiei. In 2013 el a achizitionat alte patru case aflate in apropierea locuintei sale din Palo Alto doar pentru a scapa de “vecinii galagiosi”.

Citeste si:
In China, si coafezele ajunsesera sa dea sfaturi bursiere
In China, si coafezele dadeau...

De asemenea, plaja pe care acesta a cumparat-o este greu accesibila, insa este deschisa publicului. Portiunea achizitionata de omul de afaceri este situata aproape de tarm.

Mark Zuckerberg este cel mai bogat tanar antreprenor din industria IT, averea sa ajungand la 34 miliarde de dolari. In urma listarii la bursa si a evolutiei companiei, veniturile lui Zuckerberg s-au rotunjit cu aproape 20 de miliarde de dolari.

Sursa foto: Trulia.com

Citeste si:
Zuckerberg: Companiile de "social media" nu trebuie să fie...
Mark Zuckerberg: Companiile...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri