Compania condusa de fondatorul Mark Zuckerberg, in varsta de 28 de ani, a vandut 421,2 milioane de actiuni, la pretul de 38 de dolari pe unitate, potrivit datelor Bloomberg.

Facebook a ridicat oferta in aceasta saptamana atat prin cresterea volumului actiunilor scoase pe piata cu 25%, cat si prin majorarea intervalului de pret de la 28-35 dolari la 34-38 dolari pe actiune, decizii luate de companie datorita entuziasmului investitorilor pentru operatiune.
Oferta marcheaza un moment de varf al evolutiei Facebook in mai putin de un deceniu, de la o companie infiintata intr-o camera de camin a Universitatii Harvard la o retea de socializare cu peste 900 de milioane de utilizatori.

Facebook a anuntat, miercuri, intr-un raport catre Comisia de Valori Mobiliare din SUA, ca nu intentioneaza sa floteze pe bursa noi actiuni dupa incheierea ofertei de joi.

Zuckerberg a convins investitorii sa cumpere actiunile Facebook la un pret ridicat, dar se confrunta cu poblema incetinirii cresterii vanzarilor, dupa ce profitul a scazut cu 12% in trimestrul trecut.

Citeste si:

"Actiunile vor creste in prima zi de tranzactionare, dar nu stiu daca tendinta va continua”, a declarat Walter Todd, care administreaza active de 940 milioane dolari ca director la compania Greenwood Capital din Greenwood, Carolina de Sud.

El a adaugat ca va astepta pana cand Facebook va raporta rezultatele din trimestrul al doilea inainte de a cumpara actiuni ale companiei.
Actiunile vor intra la tranzactionare vineri, la bursa Nasdaq.

Facebook a angajat peste 30 de aranjori pentru oferta publica initiala, condusi de Morgan Stanley, JPMorgan Chase si Goldman Sachs.