Proprietarii King, intre care se afla Apax Partners si firma de investitii Index Ventures, vor vinde 22,2 milioane de actiuni la un pret cuprins intre 21 de dolari si 24 de dolari, potrivit datelor publicate miercuri de companie.

Pretul maxim stabilit in oferta publica initiala evalueaza King la circa 7,6 miliarde de dolari.
King Digital Entertainment, inregistrata la Dublin, va folosi fondurile obtinute prin listarea la bursa din New York pentru finantarea activitatilor curente si investitii.

Candy Crush a adus anul trecut 78% din veniturile King, care este si creatorul jocului Pet Rescue Saga.
Succesul Candy Crush a contribuit la cresterea de 11 ori a veniturilor King in 2013, la 1,9 miliarde de dolari. Profitul a urcat la 567,6 milioane de dolari, de la 7,8 milioane de dolari in 2012.

Citeste si:

Compania obtine venituri atunci cand utilizatorii cumpara viata sau continut suplimentar, pentru circa 1 dolar. Aplicatiile functioneaza pe smartphone-uri cu sisteme de operare iOS (Apple), Android (Google), Kindle (Amazon,com), precum si pe Facebook.

Actiunile producatorului de jocuri Zynga au scazut cu 44% de la lansarea ofertei publice initiale a companiei din 2011, iar capitalizarea de piata a coborat la circa 5 miliarde de dolari. Popularitatea jocului Farmville al Zynga, jucat pe Facebook, a scazut in favoarea Candy Crush.