King, producatorul jocului Candy Crush Saga, a stabilit pretul initial de listare la 22,50 dolari pentru o actiune, cu o zi inainte de debutul pe New York Stock Exchange, relateaza presa internationala.

King a stabilit ca pretul de listare sa se situeze intre 21 de dolari si 24 de dolari, atat cat a anuntat la inceputul acestei luni. In urma listarii pe bursa de la NY, King a reusit sa atraga 500 de milioane de dolari, iar valoarea de piata a companiei va ajunge la 7,6 miliarde de dolari.
Dezvoltatorul jocului Candy Crush si investitori precum firma de private-equity Apax Partners LLP au anuntat ca vor sa vanda 22,2 milioane de actiuni. Compania suedeza va incepe tranzactionarea pe NYSE sub simbolul “KING” incepand de maine.
King are in portofoliu 180 de jocuri, dar se bazeaza cel mai mult pe succesul jocului Candy Crush Saga, care, potrivit Business Insider, asigura circa 80% din veniturile companiei.

Jocul Candy Crush, cel mai cunoscut din portofoliul dezvoltatorului King, a fost lansat in aprilie 2012 pe Facebook. Inca de la lansare jocul s-a bucurat de un succes neasteptat in randul utilizatorilor, ajungand ca pana in prezent jocul sa fie descarcat de peste 500 de milioane de ori de la lansare si pana acum.
Popularitatea jocului Candy Crush a rotunjit veniturile King, astfel, daca in primul trimestru din 2012 compania a inregistrat vanzari de 22 de milioane de dolari, la finalul anului trecut compania a depasit pragul de 600 de milioane de dolari.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri