Piata locala de software si servicii IT a fost aproape blocata in acest an din cauza mai multor temeri, venite mai ales in partea a doua a anului, odata cu aparitia dosarelor care au vizat companii producatoare de solutii de profil, cum este cazul Dosarul Microsoft sau Cazul Siveco.

“Piata merge mult mai incet in ansamblul ei decat am estimat initial. Sectorul public are o pondere de 25-27%, insa aici multe companii influentate politic. Companiile controlate de stat reprezinta inca o data sectorul public si administratia publica, ceea ce face ca activitatea in zona publica sa se ridice la circa 50 – 55%”, a declarat Eugen Schwab-Chesaru, managing director Pierre Audoin Consultants (PAC) in cadrul emisiunii WALL-STREET 360.

Care sunt cauzele temerii din piata de IT? Cat de mult contribuie scandalurile si anchetele juridice? Cum arata industria locala de software si servicii IT? Vom avea scadere in IT? Afla raspunsurile lui Eugen Schwab-Chesaru (unul dintre cei mai apreciati analisti IT din Romania) in materialul VIDEO de mai sus.

Emisiunea WALL-STREET 360 este difuzata in fiecare zi la ora 12:30. Saptamana 13-17 octombrie, dedicata Externalizarii IT&C, a fost realizata in parteneriat cu Bit Solutions.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri