Softurile vor fi realizate pentru a acoperi cat mai multe nevoi a unei industrii specifice, piata se va globaliza si va creste cererea pentru solutiile off-the-shelf (software comercializat in magazine si care este realizat pentru o gama larga de utilizatori), vor principalele tendinte pe piata locala de software anul acesta, a declarat pentru Liviu Dan Dragan, fondator si director general al Totalsoft, cel mai mare producator de software de business din Romania.
„In ceea ce priveste vendorii din industria IT, continua tendinta spre verticalizare, in baza careia aplicatiile software sunt impachetate si integrate intr-o suita completa adaptata unei industrii, mergandu-se in principal catre acele sectoare aflate in cre?tere, precum energia, oil & gas, servicii, distributie, retail.

O alta tendinta in piata de software este globalizarea. Datorita investitiilor straine si a extinderii internationale a companiilor, solutiile software sunt preluate la nivel de grup si implementate in tarile unde clientii au operatiuni, devenind astfel solutii globale, adaptate legislatiei, monedei, sistemului contabil si reglementarilordin diverse regiuni.

Din punct de vedere al clientilor produselor software, asteptam o preferinta pentru solutiile off-the-shelf cu imbunatatiri si functionalitati la cerere, precum si un accent pe actualizarea infrastructurii tehnice existente pentru imbunatatirea performantei si transparentei in raportare”, afirma Liviu Dan Dragan.

Softurile off-the-shelf pot fi cumparate din magazine si sunt folosite de foarte multi utilizatori, astfel de softuri sunt mai ales cele folosite acasa sau la scoala.

Citeste si: Dragan, Totalsoft: Criza se va acutiza in 2013

Totalsoft este cel mai mare producator de software de business din Romania, cu afaceri estimate la circa 25,5 milioane de euro anul trecut, cifra asemanatoare cu cea din 2011.

Totalsoft are in jur de 1500 de clienti in sectorul privat si public in 25 de tari, printre care SUA, Germania, Austria, Marea Britanie, Brazilia, Polonia, Spania, Italia, Franta sau Arabia Saudita.

Clientii provin din noua verticale, insa compania se concentreaza in special pe domeniile retail si distributie, constructii, servicii financiare si medical.Printre companiile cu care lucreza Totalsoft se numara OMV, Paribas, Deutsche BanK, Saudi Aramco Total Refining and Petrochemical Company (SATORP), Orange Romania, Romtelecom, UPC Romania Carrefour, Medicover, Medlife, Coca Cola HBC Romania, Unicredit Tiriac Bank, Alpha Bank, TCE 3 Brazi, Mercedes Romania, AD Pharma, Prospectiuni si Intersnack.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri