O noua aplicatia lansata de Samaritans va scoate in evidenta tweet-urile care sugereaza ca o anumita persoana ar putea avea tendinte suicidale, semnaland totodata prietenilor ca respectiva persoana ar putea avea nevoie de ajutor, scrie presa internationala.

Aplicatia gratuita monitorizeaza tweet-urile oamenilor si alerteaza imediat prietenii daca cineva ar avea nevoie de ajutor. Numita “Samaritans Radar”, aplicatia foloseste un algoritm special care cauta si gaseste fraze specifice unui om deprimat. Aplicatia trimite mai apoi o alerta prietenilor, cu link catre tweet-ul respectiv si ofera, pe deasupra, sfaturi despre cum sa il abordeze pe prietenul aflat “in nevoie”.

Aplicatia foloseste de asemenea si un algoritm care calculeaza cat de des trimite tweet-uri o perosoana, anomalii in aceasta frecventa fiind de asemenea semnalate. Cuvinte care ridica semnale de alarma sunt “ma omor” sau “vreau sa mor” dar si alte referiri la suicid precum “sa se sfarseasca totul”, “sa dorm si sa nu ma mai trezesc” sau “sunt inutil(a)”. Evident, toate in engleze, lucru care limiteaza utilitatea in limba romana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri