Studiu Ericsson: Lipsa de interes a guvernului, principalul obstacol in calea progresului tehnologic

Peste jumatate dintre romanii care au participat la un studiu Ericsson in Romania considera ca suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste utilizarea noilor tehnologii si a Internetului, 81% dintre acestia considerand ca tehnologia poate imbunatati viata oamenilor. Principalul obstacol care ar putea insa impedica tehnologia sa imbunatateasca viata privata si publica este “lipsa de interes a guvernului”.

Studiul a fost realizat in septembrie anul curent, majoritatea celor 1.435 de respondenti avand varste cuprinse intre 16 si 44 de ani. 66% dintre acestia sunt absolventi de Universitate.

Din studiul Ericsson reiese ca 91% dintre romani folosesc Internetul zilnic iar 87% dintre acestia utilizeaza Internetul pentru a accesa retele sociale. 69% dinre romani folosesc un smartphone pentru a intra pe Internet – al doilea cel mai utilizast dispozitiv dupa laptop. 53% dintre romani au incredere sa isi impartaseasca, pe mobil, datele personale.

44% dintre respondenti considera ca tehnologia ar putea ajuta la imbunatatirea transportului in comun. Cele mai importante trei domenii in care noile tehnologii si conectarea la Internet ar putea aduce beneficii sunt educatia (73%), turismul (70%) si administratia publica (67%).

Citeste si:
Internet în școli: UNICEF și Ericsson fac un parteneriat global
Internet în școli: UNICEF și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri