Google News, serviciul de agregare stiri al gigantului american, a incetat operatiunile din Spania, dupa ce statul iberic a introdus o noua lege care ar fi obligat Google sa ii plateasca pe publisheri pentru continutul distribuit, scrie Venturebeat.com.

Google a anuntat de saptamana trecuta ca va opri serviciul, iar marti compania a postat o notificare pe site-ul Google News Spanish anuntand iesirea din tara. “Suntem incredibil de tristi sa anuntam ca, din cauza unor recente modificari in legea spaniola, am renuntat la toti publisherii din Spania si i-am indepartat din Google News”, scrie in post. Noua lege va intra in vigoare pe 1 ianuarie. Aceasta va obliga motoarele de cautare sa plateasca publisherilor pentru dreptul de a afisa fragmente din texte, titluri sau headline-uri din stiri. Legea promulgata in Spania ar putea fi preluata si in alte state ale lumii, acestea temandu-se ca Google va avea o forta mult prea mare.

Replica Google – compania nu face bani din serviciul de stiri, intrucat nu afiseaza advertising.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri