Compania romaneasca Netopia a primit fonduri in valoare de 2 milioane de dolari de la un grup de investitori din Mexic si SUA, pentru Mobilender (www.mobilender.mx), o aplicatie mobila de finantare rapida, lansata pe piata mexicana in martie 2013.

Potrivit reprezentantilor Netopia, Mobilender este o aplicatie disponibila gratuit in AppStore si Google Play, prin care utilizatorii pot imprumuta, intr-un interval de pana la 40 de minute, pana la 5.000 de pesos (340 dolari).

Serviciul se adreseaza, deocamdata, doar pietei din Mexic si a fost dezvoltat de echipele Netopia din Bucuresti si Sillicon Valley.

„Intotdeauna am sustinut ca tranzactiile de pe smartphone sunt viitorul, tot mai multe servicii financiare vor fi simplificate la maxim, pentru ca tehnologia o permite, iar utilizatorul are nevoie de ele. De aceea am lansat Mobilender. Piata din Mexic este perfecta pentru natura proiectului. Este foarte aproape de Statele Unite, are o populatie extrem de larga si ne ofera premisele de a extinde serviciul pe tot teritoriul Americii Latine”, declara Antonio Eram, CEO si fondator Netopia.

Retail jobs

Mobilender este singura companie din Mexic care imprumuta bani in orice moment al zilei, termenul de rambursare fiind de maxim 31 de zile. Antonio Eram a discutat despre planurile de extindere in Mexic, cu wall-street.ro, inca din martie 2014 - citeste aici intreg interviul cu Eram.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri