Un cutremur puternic s-a produs vineri in Mexic si a fost resimtit inclusiv in capitala Ciudad de Mexico. U.S. Geological Survey, agentia geologica din SUA, a estimat initial magnitudinea la 7,5 si revizuit ulterior valoarea la 7,2. Ministrul mexican de interne, Alfonso Navarrete, si guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat, au supravietuit vineri noaptea prabusirii unui elicopter militar care mai avea doar 30 sau 40 de metri pana la aterizare in zona cea mai afectata de cutremurul de vineri, informeaza EFE si Reuters, scrie Agerpres.

Serviciul seismologic mexican a anuntat o magnitudine de 7. Evenimentul seismic a fost inregistrat la ora locala 17.39 (01.39 ora Romaniei), informeaza agentiile de presa Reuters, DPA si AFP.

Centrul american de alerta din Pacific a apreciat initial, potrivit Reuters, ca seismul ar putea declansa un tsunami, dar ulterior a exclus aceasta posibilitate.

Epicentrul a fost localizat la 2 km la sud-est de localiatea Pinotepa de Don Luis si la aproximativ 600 de km la sud de Ciudad de Mexico, in statul mexican Oaxaca, iar hipocentrul la adancimea de 43 de kilometri conform datelor preluate de DPA.

Ministru de interne supravietuieste accidentului

Ministrul mexican de interne, Alfonso Navarrete, si guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat, au supravietuit vineri noaptea prabusirii unui elicopter militar care mai avea doar 30 sau 40 de metri pana la aterizare in zona cea mai afectata de cutremurul de vineri, informeaza EFE si Reuters. In accident si-au pierdut viata doua persoane aflate la sol, a informat ministerul de interne intr-o declaratie in reteaua Twitter.

Cei doi oficiali au suferit doar rani minore. Ei erau insotiti de personal militar si din serviciul de protectie civila, intr-o misiune de evaluare a pagubelor produse de seism.

Morti si raniti dupa prabusirea elicopterului

In schimb, mai multi oameni au murit la sol dupa prabusirea elicopterului cu care ministrul de interne mexican, Alfonso Navarrete, se deplasa vineri seara in zona afectata de un puternic cutremur, a anuntat presedintele tarii Enrique Pena Nieto.

In elicopter se aflau guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat, si mai multi functionari. Acestia se deplasau spre orasul Pinotepa de San Luis, la aproximativ 600 de kilometri sud de Ciudad de Mexico, in zona din statul Oaxaca lovita cu cateva ore mai devreme (23:39 GMT, 05:39 p.m. ora locala) de un seism de 7,2 grade. Cutremurul, puternic resimtit in capitala, nu a facut nici victime, nici pagube importante, potrivit primelor informatii anuntate de autoritati.

"Ministrul Naverrete si guvernatorul Alejandro Murat, precum si echipajul sunt sanatosi si nevatamati", a scris Penor Nieto miercuri seara pe Twitter, citat de AFP.

"Din pacate, multi oameni de la fata locului si-au pierdut viata, iar altii sunt raniti", a adaugat presedintele, care a transmis condoleante familiilor victimelor.

Alfonso Navarrete a declarat pentru postul de televiziune Televisa ca pilotul elicopterului militar a pierdut controlul aparatului la o inaltime de aproximativ 40 de metri fata de sol.

Un reporter al postului de televiziune citat care calatorea in elicopter a spus ca aparatul a cazut brusc dupa ce a generat un nor mare de praf in locul unde s-a prabusit. Jurnalistul, care a putut sa paraseasca avionul avariat cu ajutorul soldatilor, a spus ca a vazut cel putin "trei cadavre".

Aproximativ 1 milion de gospodarii au suferit intreruperi temporare ale energiei dupa cutremur. Unele cladiri au fost avariate in localitatile din apropierea epicentrului. Toata lumea a iesit pe strada cand au sunat sirenele. "A fost alarma, panica, frica", a spus Roxana Hernandes, rezident al orasului Juchitan, conform DPA.

Au fost inregistrate in total 150 de replici, dintre care cea mai puternica a avut o magnitudine de 5,9.

Sursa foto: Inked Pixels / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri