Klaus Iohannis solicita ministrului de Interne, Carmen Dan, sa-si asume responsabilitatea pentru modul in care a gestionat situatia din timpul protestelor si sa prezinte un raport detaliat privind modul in care fortele de ordine au actionat si la ordinul cui, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

"Presedintele Romaniei face un apel la toate fortele de ordine ca pe viitor sa urmeze cu strictete procedurile, sa nu raspunda disproportionat si mai ales sa nu puna in pericol viata cetatenilor. Institutiile statului, inclusiv Jandarmeria, au suficiente resurse si experienta necesare pentru a izola elementele agresive, astfel incat evenimente precum cele de seara trecuta sa nu se mai repete pe viitor. Totodata, presedintele Klaus Iohannis solicita ministrului de Interne, Carmen Dan, sa-si asume responsabilitatea pentru modul in care gestionat situatia din timpul protestelor si sa prezinte un raport detaliat privind modul in care fortele de ordine au actionat si mai ales la ordinul cui", se arata in comunicat, potrivit Agerpres.

Seful statului condamna cu fermitate actele de violenta, indiferent de cine le comite si impotriva cui sunt indreptate. "Sub nicio forma si nicio circumstanta nu poate exista justificare pentru lovirea cu bestialitate a unui alt om, iar cei care se fac vinovati de asemenea comportamente de o brutalitate excesiva trebuie aspru pedepsiti", se precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale. Potrivit acestuia, romanii au demonstrat in ultimii ani ca au simt civic si protesteaza pasnic pentru apararea democratiei si sustinerea statului de drept.

"Protestul masiv care a avut loc vineri, in Piata Victoriei din Bucuresti, a fost anuntat cu saptamani in urma, asadar a existat un timp suficient pentru structurile specializate ale Ministerului de Interne sa pregateasca din punct de vedere operativ desfasurarea si actiunea fortelor de ordine. In acelasi timp, numeroase informatii publice induceau ideea pregatirii unor provocari, cu accente de violenta stradala, de catre persoane sau grupuri organizate. Este inexplicabil de ce Jandarmeria nu a izolat si retinut grupurile de indivizi cu atitudine huliganica si violenta, permitandu-le acestora sa deturneze protestul cu consecinte dintre cele mai dramatice. Jandarmii stiu foarte bine ca violenta genereaza si mai multa violenta, iar odata declansata o asemenea spirala este aproape imposibil de controlat sau de stopat. Jandarmii trebuie sa aiba o atitudine defensiva, nu ofensiva, misiunea lor fundamentala este aceea de a proteja institutiile statului, ordinea constitutionala, dar in primul rand cetatenii, inclusiv cei care protestau intr-un numar foarte mare in mod eminamente pasnic", se mentioneaza in comunicat.

Seful statului conchide ca, "din nefericire, se dovedeste, din nou, ca acest Guvern este irational si actioneaza impotriva intereselor propriilor cetateni". Klaus Iohannis face un apel la membrii PSD "care nu vor sa fie partasi sa se debaraseze de aceasta conducere nociva, care duce tara spre haos si dezordine".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri