Reteaua sociala a anuntat joi rezultatele financiare pe T1 2015, compania raportand cel mai ridicat numar de utilizatori de pana acum, atat pe desktop cat si pe mobile. In prezent, cea mai mare retea sociala din lume are 1,44 miliarde de utilizatori activi, lunar, in crestere de la 1,39 miliarde in T4.

Veniturile companiei au fost insa mai mici decat cele estimate de analistii de pe Wall Street, de doar 3,54 miliarde de dolari, in crestere cu 42% de la an la an. Analistii estimau venituri de 3,56 miliarde de dolari. Valoarea actiunilor companiei a scazut cu 2% dupa acest anunt. Veniturile companiei au fost afectate de valorizarea dolarului in fata valutelor internationale, peste jumatate din veniturile companiei fiind generate in afara SUA. Cheltuielile companiei au crescut de asemenea, cu 83%, pana la 2,61 miliarde de dolari.

Citeste si:

Din acesti utilizatori, aproape 1,25 miliarde se folosesc si de terminale mobile pentru a intra pe retea. Exclusiv pe mobile intra 581 de milioane, in crestere de la 526 de milioane in trimestrul patru al lui 2014.

Facebook are in Romania in prezent circa 8 milioane de utilizatori, in crestere usoara fata de luna ianuarie a anului curent.