Retelele sociale au fost luate cu asalt pe tema posibilului faliment al Greciei si al posibilei iesiri din zona euro. Utilizatori de pe Twitter-ului fac paralele intre cazul Greciei si al Germaniei din 1953, transmit stiri in timp real si, mai ales, posteaza o multitudine de fotografii relevante.

Fabiana Cura „@FabianaCura” scria in urma cu cateva ore: „Este foarte injust pentru #Grecia. Populatia nu merita asta! #SaveGreece”.

Aceeasi frustrare este impartasita de utilizatorul CarloSB „@carsbaj” care nu mai recunoaste legitimitatea spatiului UE. „Nu mai este UE a mea. Este a Amazonului si a Starbucks-ului. Este a politicienilor. Dar nu mai este spatiul meu!”.

Interesant este un grafic prezentat de utilizatorul Borja Gamoneda “@BorjaGamoneda”.

“Iesirile de capital din Grecia sunt de sase ori mai mari decat din Argentina in 2001”, subliniaza el, facand o paralela cu un alt stat intrat in faliment.

Din Spania, utilizatorul Jo Di Graphics “@jodigraphics15” scrie “Solidaritate pentru Grecia, din Spania!” iar “@JoGillJourno” anunta ca presedintele Frantei, Hollande, vrea ca Grecia sa ramana in zona euro.

Nick Malkoutzis “@NickMalkoutzis” surprinde parte din atmosfera din republica elena – “Pensionari stau la cozi sau ingramaditi in fata bancilor inchise. Multi nu au/nu folosesc carduri. Exista planuri pentru ca unele banci sa tina cateva sucursale deschise special pentru acestia”.

Nick Malkoutzis “@NickMalkoutzis” subliniaza, printr-o comparatie potrivita, situatia Germaniei din 1953 (cand statul avea datorii mari – n.r.) si a Greciei, din prezent. De notat faptul ca Germania nu tine parte statului elen, in situatia de fata. “Hei, Germania, iti amintesti de 1953? Cand 21 de natiuni ti-au restructurat datoria? Si te-au iertat?...”

Printre toate mesajele, mai mult sau mai putin de sustinere, isi fac loc si cateva “mesaje publicitare”. Una dintre companiile care “profita” de pe urma crizei majore din Grecia este Bitcoin. Let’s Talk Bitcoin “@LetsTalkBitcoin” a postat: “Bancile din #Greece, inchise pentru o saptamana. Retrageri de maxim 60 de euro/persoana. Utilizatorii #Bitcoin nu sunt afectati”.

Vezi si o galerie foto cu cateva imagini relevante de pe retelele sociale, legate de subiectul Greciei. Citeste si un material amplu privind situatia din statul elen.

Sursa foto: Shutterstock: Grecia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri