Cook a precizat ca Apple are 6,5 milioane de clienti platitori si 8,5 milioane de utilizatori care se afla intr-o perioada de proba de trei luni. Apple a lansat Apple Music pe 30 iunie si a oferit utilizatorilor o perioada de trei luni in care pot folosi serviciul gratuit. Dupa incheierea acestei perioade, utilizatorii care doresc sa foloseasca in continuare Apple Music platesc 9,99 dolari pe luna pentru abonamentele individuale si 14,99 dolari pentru familii, scrie Mediafax.

Prima serie de clienti a iesit din perioada de proba la sfarsitul lunii septembrie. In luna august, vicepresedintele Eddy Cue, care coordoneaza dezvoltarea Apple Music, a declarat ca 11 milioane de oameni utilizau versiunea de proba a serviciului. Acest fapt sugereaza ca aproape 60% dintre utilizatorii respectivi au decis sa plateasca serviciul, dupa incheierea perioadei de trei luni.

Serviciul concurent Spotify AB, lansat in 2008, are 75 de milioane de utilizatori si 20 de milioane de abonati. Cook a spus ca utilizatorii reactioneaza pozitiv la una dintre principalele functii care diferentiaza serviciul Apple Music, respectiv administrarea umana a listelor de titluri muzicale.