DECIZIE. Furnizorii de Internet, obligati sa blocheze accesul jucatorilor la site-urile neautorizate

Furnizorii de servicii de internet sunt obligati sa implementeze lista neagra a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din Romania, publicata pe site-ul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN), fiind blocat deja accesul la site-urile respective de o mare parte dintre provideri, noteaza Mediafax.

"Exista o lista neagra a site-urilor de jocuri de noroc care pot fi accesate din Romania. Furnizorii de servicii de internet sunt obligati sa implementeze lista neagra si sa blocheze accesul utilizatorilor din Romania pe site-urile respective", a declarat joi Sebastian Ionescu, sef al Directiei de Informatizare din cadrul ONJN, intr-o conferinta de presa.

El a precizat ca mai multi furnizori de servicii de internet au confirmat deja implementarea listei, care a devenit functionala.
In prezent, pe lista neagra a ONJN figureaza circa 150 de site-uri, lista fiind actualizata lunar sau mai des.

Organizatorii online de jocuri de noroc carora li s-a retras autorizatia sunt obligati sa returneze banii jucatorilor.

Pe 13 octombrie, ONJN a anulat dreptul de operare al companiilor Hillside Gaming LP si Hillside Sports LP, care furnizeaza in comun servicii de jocuri de noroc prin platforma de jocuri accesibila prin intermediul site-ului bet365.com. Compania a fost atentionata sa nu mai permita jocul persoanelor care acceseaza site-ul de pe IP-uri de Romania sau jucatorilor romani conform dispozitiilor legale si sa remita jucatorilor banii existenti in contul de joc.

Citeste si:
Medic: Vaccinul anti-COVID nu este disponibil pe internet sau în...
Medic: Vaccinul anti-COVID nu...

Jucatorii au, la randul lor, 30 de zile la dispozitie sa retraga sumele detinute in conturile de joc, dupa care accesul la site-ul bet365.com va fi restrictionat. Persoanele care pariaza in continuare pe site-uri neautorizate risca amenzi intre 5.000 lei si 10.000 lei.

Oficiul a anuntat recent ca va amenda peste 50.000 de persoane care au pariat pe site-uri fara autorizatie in Romania, cu sume intre 5.000 lei si 10.000 de lei, urmand sa-i notifice oficial in urmatoarele sase luni ca au incalcat legea si ca vor fi sanctionati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri