Twitter nu a inregistrat cresteri ale numarului de utilizatori dupa primul trimestru de la listare

Twitter a raportat rezultate financiare pentru trimestrul al patrulea mai bune decat estimarile pietei, insa reteaua sociala a dezamagit investitorii dupa ce a dezvaluit ca a consemnat primul trimestru de la listare in care numarul utilizatorilor nu a crescut.

Veniturile companiei au avansat cu 48,3%, la 710,5 milioane de dolari in trimestrul al patrulea, in timp ce pierderea s-a redus la 90,2 milioane dolari, de la 125,4 milioane dolari in ultimele trei luni ale anului 2014. Excluzand anumite elemente speciale, profitul pe actiune a fost de 16 centi, conform Mediafax.

Analistii consultati de Reuters anticipau un profit pe actiune de 12 centi si venituri de 709,9 milioane dolari. Numarul utilizatorilor activi lunar a stagnat la 320 de milioane, comparativ cu trimestrul al treilea, si usor sub estimarea de 323 milioane inaintata de analistii RBC Capital Markets.

Cotatia actiunilor Twitter a scazut cu 2,5% in tranzactiile cu instrumente financiare derivate, perfectate dupa inchiderea bursei. Pretul actiunilor a scazut cu peste 50% de la momentul intoarcerii la conducerea companiei in luna iulie a lui Jack Dorsey, unul dintre fondatorii companiei. Compania s-a listat la bursa in SUA in noiembrie 2013.

Stagnarea numarului de utilizatori a survenit in pofida mai multor schimbari pentru a face Twitter mai usor si mai angajant, scrie Reuters.
Pentru primul trimestru al anului in curs, compania estimeaza venituri de 595-610 milioane de dolari, sub estimarile analisilor, de 627,1 milioane de dolari.

Sursa foto: GaudiLab / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri