Start-up-ul romanesc Summify a fost achizitionat de reteaua Twitter, marcand un succes rasunator al unui proiect inceput in urma cu circa trei ani de Mircea Pasoi si Cristian Strat.
Summify este un agregator de stiri din retele sociale. Proiectul a atras atentia mai multor investitori, precum Hootsuite sau Accel Partners, inainte de a fi achizitionat de Twitter. Pana in acest punct, actionarii majoritari in proiect au fost cei doi fondatori.

In urma cu doi ani, echipa Summify s-a mutat din Romania in Canada, Vancouver, dupa ce a fost acceptata in Bootup Labs, incubator de start-up-uri. Intr-un interviu recent acordat de Pasoi pentru Wall-Street.ro, el spunea ca “Nu generam venituri acum si nici nu este o prioritate in firma. Produsele care se adreseaza consumatorilor obisnuiti de Internet (gen Facebook, Twitter, Foursquare, Quora, etc.) intai incearca sa atinga o masa critica de utilizatori si apoi se gandesc la monetizare - noi suntem inca in partea in care trebuie sa gasim moduri cat mai eficiente de a aduce utilizatori noi”.

Totodata, el sublinia ca “Odata atinsa masa critica in 2-3 ani, va fi relativ usor sa avem venituri de cateva milioane de dolari”.

Cu toate ca proiectul nu genera venituri la jumatatea anului 2011, se pare ca acest lucru nu a impiedicat Twitter sa analizeze posibilitatea unei preluari si, ulterior, sa “bata palma” cu actionarii firmei romanesti.

“Viziunea noastra pe termen lung la Summify a fost dintotdeauna sa conectam oamenii cu cele mai relevante stiri pentru ei, in cea mai eficienta maniera. Avand in vedere ca milioane de oameni se inscriu si folosesc Twitter, am realizat ca este cea mai buna platforma pentru a executa viziunea noastra la un nivel cu adevarat global. Avand in vedere ca Twitter impartaseste aceasta viziune, unirea celor doua companii a venit ca ceva normal”, spune Pasoi.

Cum a reusit tranzactia? In primul rand prin perseverenta, inovatie si “multa multa munca. Lucrez de obicei sase din sapte zile, cam 12 ore pe zi pana la 1 noaptea”.

Ce parere aveti de aceasta tranzactie? Considerati ca va plasa si mai bine Romania pe harta antreprenoriatului mondial? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri