Platforma Haipa a fost lansata in 2007 si gazduieste aproape 4.000 de bloguri, fiind una dintre singurele initiative autohtone care concurau direct cu gigantii americani Blogger sau Wordpress.

Ucoz.ro a fost lansat in iulie 2011 si este un sistem pentru crearea gratuita de website-uri, blog-uri, forum-uri, avand peste 1.2 milioane de proiecte online gazduite. Site-ul face parte dintr-o retea internationala, este localizat in 13 limbi, avand sediul central la Moscova. In acest moment, sistemul este leader in Europa de Est, primind de-a lungul timpului premii importante de la Mashable sau RuNet. Recent, uCoz a ocupat locul 13 intr-un top al site-urilor cu cele mai mare cresteri ale traficului din Europa alcatuit de ComScore, chiar in fata Linkedin.

„Pentru noi, preluarea haipa.ro este o etapa in continuarea expansiunii din piata vorbitorilor de limba romana. Astfel, dorim sa le oferim bloggerilor accesul la un sistem deosebit de puternic prin care sa-si dezvolte in continuare proiectele. Intentia noastra este de a continua misiunea initiala haipa, aceea de a oferi actualilor si viitorilor pasionati de blogging o alternativa solida si completa in limba romana”, a declarat Lucian Avadani, project manager-ul uCoz.

Toti utilizatorii existenti vor putea folosi in continuare blogurile create pe haipa.ro , urmand ca acestea sa fie migrate in viitorul apropiat pe noua platforma . In schimb, viitorii utilizatori care acceseaza pagina principala, vor primi un mesaj cu privire la preluare si vor fi invitati sa se inregistreze pe ucoz.ro.

Citeste si:

In prezent, blogurile au adresa de tipul nume.haipa.ro insa, dupa finalizarea migrarii, acestea vor fi accesate prin intermediul adreselor de tipul nume.ucoz.ro. In plus, utilizatorii au posibilitatea de a-si atasa propriile domenii, de a creea website-uri, forumuri sau magazine online, de a transfera fisiere prin FTP sau de a personaliza template-urile existente dupa propriile preferinte.

In urma cu o saptamana, proiectul romanesc Summify a fost achizitionat de Twitter - mai multe amanunte despre tranzactie cititi in wall-street.ro.

uCoz Media a fost Lansat in 2005, dupa 1 an de dezvoltare, de catre doi antreprenori ucraineni. Actualmente, compania are 60 de angajati, 3 Birouri - Moscova, Sankt Petersburg (Rusia) si Cherkasy (Ucraina).

In prezent, exista peste 1.200.000 de utilizatori activi, acelasi numar de site-uri, 13 limbi disponibile, peste 120 de milioane de accesari zilnice ale site-urilor din sistem.