Microsoft achizitioneaza LinkedIn intr-o tranzactie GIGANT

Oficialii Microsoft au declarat luni ca gigantul american va cumpara LinkedIn Corp. intr-o tranzactie cash, evaluata la 26,2 miliarde de dolari.

Intr-un post pe blog, Microsoft a spus ca va plati 196$/actiune si va finanta deal-ul printr-o emisiune de obligatiuni. Reteaua sociala profesionala isi va pastra numele brand-ului, cultura si independenta, iar Jeff Weiner va ramana CEO al companiei.

Weiner va raporta direct catre CEO-ul Microsoft Satya Nadella, scrie presa internationala.

Deal-ul se va finaliza anul acesta calendaristic. Valoarea actiunilor LinkedIn a crescut cu 48% dupa aflarea vestii, in timp ce actiunile Microsoft au fost suspendate de la tranzactionare inaintea publicarii informatiei.

Reteaua profesionala LinkedIn a crescut constant in ultmii ani, inregistrand o crestere de 19% de la an la an, pana la 433 milioane de membri la nivel global. Compania a inregistrat, de asemenea, o crestere de 9% a vizitelor unice lunare pe platforma, pana la 105 milioane de utilizatori. 60% dintre abonati intra pe platforma de pe terminalele mobile.

Tranzactia a fost aprobata in unanimitate de board-urile LinkedIn si Microsoft. Deal-ul asteapta si aprobarea actionarilor LinkedIn precum si a unor organisme de reglementare.

Citeste si:
Giganții din tehnologie au ajuns la 50.000 angajați în birourile...
Giganții din tehnologie,...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri