Aceata forma umple complet spatiul atunci cand este urmarit de pe un terminal mobil – mijlocul prin care sunt vazute majoritatea clipurilor de pe Facebook, de altfel.

Ideea este ca videoclipurile patrate functioneaza pe Facebook mai bine si, mai mult, pot fi rulate si pe Instagram care este construit pe ideea de fotografii si clipuri patrate, scrie AdWeek.

Clipul Wendy’s este insa construit exclusiv pentru Facebook, neatingandu-se de Instagram, lucru care indica o importanta in crestere a clipurilor patrate pe cea mai mare retea sociala din lume. „Am inregistrat clipul in traditionalul format 16:9, pentru YouTube, dar si intr-o casuta patrata, in linie cu best practices-urile Facebook”, a spus Daniel Lobaton, creative director la VML.

Citeste si:

Facebook incurajeaza brandurile sa foloseasca clipuri patrate pentru Facebook si Instagram, unele agentii sesizand deja beneficiile formatului 1:1.

Astfel, in cazul agentiilor care au experimentat comparativ cu formatul 16:9 si cel 1:1, ratele de vizualizare au crescut cu peste 28%, in timp ce oamenii sunt cu 67% mai inclinati sa urmareasca clipul integral, daca este in format patrat, decat unul orizontal.