Procentul continutului video propriu pe paginile romanesti de Facebook (publicat direct pe pagini si nu share-uit de pe alte pagini si alte platforme) a crescut la peste 33% in ultimele 4 luni, de la 24.43% la inceputul anului (luna ianuarie). Varful a fost atins in luna iunie 2016 (34,95%), conform Facebrands PRO.

In 2016, au scazut, treptat, ca proportie in total, clipurile video preluate (shared) de pe alte pagini si profiluri de Facebook - de la 44,95% in ianuarie la 41,23% in august 2016, precum si clipurile video preluate de pe alte site-uri/platforme de video sharing, de la 30,62% in ianuarie la 25%in august 2016.

Cea mai utilizata platforma separata de continut video preluat pe Facebook este Youtube, cu 90,12% din totalul videourilor preluate de pe platforme video pe paginile romanesti de Facebook.

Datele au reiesit din analiza celor mai recenti indicatori dedicati inclusi in Facebrands PRO pentru urmarirea continutului video: proportia clipurilor proprii fata de clipurile preluate (shared) pentru fiecare pagina, lista si categorie precum si urmarirea evolutiei afisarilor pentru continutul video propriu/original. Ca toti ceilalti indicatori Facebrands PRO, acestia sunt calculati automat, pentru orice pagina de Facebook din Romania.

Clientii Facebrands PRO pot compara proportia continutului video propriu/original pe mai multe pagini, chiar pe intregi categorii sau liste dedicate de pagini care pot defini orice segmente de piata pentru un context complet. De asemenea, pot compara evolutia numarului de afisari pe zile a doua sau mai multe clipuri video si pot vedea evolutia agregata a vizualizarilor tuturor clipurilor unei pagini pe zile.

Volumul total de continut video publicat pana acum pe paginile romanesti de Facebook a depasit 1.5 milioane de clipuri si a crescut de la an la an, in 2015 depasind 500.000 de clipuri.

Categoriile cu cea mai mare proportie de continut video propriu din total continut video publicat:

  • Celebritati 66,67%
  • Institutii de stat 58,68%
  • Imobiliare 56%
  • Mancare si Bautura 55,78%
  • Restaurante 55,57%

Categoriile cu cele mai multe clipuri video proprii in 2016:

  • Sanatate & ingrjijire personala 5982 clipuri video proprii
  • Sport 5901 clipuri video proprii
  • Bloguri 5826 clipuri video proprii
  • Stiri de business 5548 clipuri video proprii
  • Afaceri locale 5547 clipuri video proprii
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri