10 inventii despre care nu stiai ca sunt facute de romani

Romania a dat multi oameni de stiinta ilustri in medicina, tehnologie, aviatie, inginerie si nu numai. Sunt multe inventii foarte cunoscute ale romanilor, cum ar fi avionul cu reactie al lui Henri Coanda, dar mai exista si cateva care este posibil sa iti fi scapat, conform Playtech.

Desigur, romanii continua sa inventeze. De la cel mai complex scanner de avioane din Elvetia la dispozitivul care alimenteaza masinile cu lichid de parbriz, compatriotii nostri continua sa breveteze idei si concepte cel putin ingenioase.

Romania putea sa aiba Hyperloop din anii ’70

Proiectul Hyperloop a fost anuntat de Elon Musk inca din vara lui 2013, dar n-a mers mai departe dincolo de a prezenta planurile initiale. El a spus ca n-are un interes prea mare de a-l transforma intr-un proiect viabil, dar pare sa se fi razgandit. Noua veste din partea lui e ca pregateste un circuit de test in Texas de aproximativ 8 kilometri. Totusi, Hyperloop nu este o idee inovatoare a lui, ci a avut si Henri Coanda una foarte buna, pe care n-a apucat s-o duca la indeplinire.

Citeste articolul integral pe Playtech.

Citeste si:
Afla care sunt cei mai creativi oameni de afaceri din istorie
Afla care sunt cei mai...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Sursa foto: Alexraths | Dreamstime.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Setari Cookie-uri