Marele premiu al Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva a fost obtinut de o companie elvetiana pentru OnAirCamera, tehnologie creata de o echipa de cercetatori romani in cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativa Interdisciplinara (CEECAI).

Marele premiu al Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva a fost obtinut de compania elvetiana IREWIND S.A., pentru OnAirCamera, tehnologie creata de o echipa de cercetatori romani in cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativa Interdisciplinara (CEECAI), condus de Mircea Tudor, el insusi laureat cu marele premiu la Geneva in 2009 si 2013, scrie Mediafax.

Sistemul, achizitionat de compania elvetiana inclusiv cu patentul aferent, se adreseaza detinatorilor de telefoane de tip smart si consta intr-un sistem de camere video capabile sa urmareasca miscarile
utilizatorului in diverse contexte, sa le recunoasca si sa le monteze rapid sub forma unui film personalizat, transmis instantaneu abonatului.

Pe langa aceasta realizare, cercetatorii si inventatorii romani au fost distinsi cu 17 premii speciale, 18 medalii de aur, opt medalii de argint si patru medalii de bronz.

Practic, toate cele 30 de inventii prezente la Geneva, 24 sub auspiciile Ministerului Educatiei Nationale (MEN), in cadrul unui stand national cu o suprafata de 32 mp, si sase inscrise in regim independent, au fost premiate.

Cu o suprafata de expunere de 8.500 mp, 726 de inventii din 45 de tari si peste 60.000 de vizitatori, Salonul International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva este locul de intalnire al celei mai mari piete mondiale din domeniul inventicii si cel mai prestigios eveniment international din domeniu.

Evenimentul este organizat anual, in luna aprilie, sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Confederatiei Elvetiene, Consiliului de Stat al Republicii si Cantonului Geneva, Consiliului Administrativ al orasului Geneva si cu sprijinul Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri