Saturatie pe retele sociale? Platformele majore inregistreaza scaderi

Facebook, Twitter si Snapchat au raportat un numar de utilizatori in scadere, in cel mai recent trimestru. In paralel insa, Instagram si WhatsApp, detinute de Facebook, continua sa creasca, scrie CNBC.com.

Cele trei companii social media au raportat marti rezultatele fiscale pe cel mai recent trimestru, indicand la unison scaderi ale numarului de useri pe platformele respective, in anumite regiuni.

Snapchat a inregistrat o scadere in numarul de utilizatori activi in al doilea trimestru, in timp ce Facebook a avut o scadere in userii prezenti lunar pe platorma lor in Europa, in timp ce in America de Nord numarul a fost constant. Twitter a postat un mic declin in utilizatorii lunari de la trimestru la trimestru.

Aceasta schimbare brusca in comportamentul consumatorului poate indica faptul ca am atins un ,,apogeu pe retele sociale”. Mai exact, am ajuns in varful evolutiei social media si multe dintre retelele consacrate nu mai atrag useri noi. Facebook si Twitter au citat noua lege de securitate a Uniunii Europene (GDPR) ca avand un efect asupra scaderii. Snap a dat vina pe redesignurile recente aduse platformei, care a atras critici de la celebritati si milioane de utilizatori.

Trebuie luate in considerare si pietele emergente. Timp de multi ani, China a blocat miliarde de utilizatori de pe Facebook si alte platforme populare. Facebook inca incearca sa intre pe piata din China, insa in prezent mizeaza doar pe versiuni ,,lite” ale aplicatiilor lor pentru a stabili prezenta in tari precum India, Nigeria si Indonesia.

Citeste si:
WhatsApp, Messenger și Instagram vor fi comasate. Cum va arăta noua...
WhatsApp, Messenger și...

Instagram ramane (inca) unul dintre jucatorii puternici in piata, compania anuntand in iunie ca a ajuns la un miliard de conturi active, lunar.

Si Whatsapp, care e popular in afara Statelor, a raportat rezultate multumitoare. Mark Zuckerberg, CEO Facebook-ului, a declarat intr-o conferinta ca WhatsApp a trecut de 1,5 miliarde de utilizatori lunar.

Citeste si:
Opt din zece copii iau contact cu un smartphone în primii trei ani...
Îngrijorător: Opt din zece...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Zuckerberg: Companiile de "social media" nu trebuie să fie "arbitrii adevărului"
Setari Cookie-uri