Averea fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, a crescut intr-o singura zi cu 3,7 miliarde de dolari, ca urmare a publicarii rezultatelor financiare din trimestrul al doilea. Facebook a avut in trimestrul al doilea venituri de 1,81 miliarde de dolari, in urcare cu 53% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut si un profit net de 333 milioane de dolari, rezultate care depasesc estimarile analistilor si confirma strategia companiei de a investi masiv in servicii mobile.

Incepand cu trimestrul al treilea din 2011, Facebook a adaugat la fiecare trei luni 45-50 de milioane de noi utilizatori. Pentru moment, cei mai multi utilizatori vin din America, ceea ce demonstreaza insa potentialul enorm de crestere pe care reteaua de socializare il are in Asia sau Africa.

"Una dintre intrebarile pe care le aud foarte des este legata de ce schimbari majore vrem sa facem in urmatorii 5 pana la 12 ani. Acum, cand avem 1 miliard de utlizatori, care va fi urmatoarea mare ambitie? Avem trei mari obiective pe care imi propun sa le atingem: o retea globala, sa intelegem lumea si sa contribuim la crearea unei economii bazate pe cunoastere", a spus Mark Zuckerberg.

Citeste si:

Potrivit acestuia, o retea globala inseamna adaugarea a 5 miliarde de noi utilizatori, care sa le ofere oamenilor puterea de a impartasi cu altii idei si informatii si de a transforma lumea intr-un spatiu mai deshis si mai conectat.

"Multi sefi de companii vorbesc despre conexiunea cu <<toti ceilalti>>. Diferenta intre noi si acei CEO consta in faptul ca respectivii nu adauga pana la 350 de milioane de dolari la afacerile lor in fiecare trimestru si nu au in plus 45 de milioane de noi consumatori la fiecare trei luni, in mod repetitiv", a mai spus Zuckerberg.

In viziunea sa, a nu fi prezent in reteaua de socializare Facebook se aseamana cu a nu avea acces la televizune. "Este o utilitate pe care aproape toata lumea o are, dar putini se simt atasati de ea. Ne plangem de asta in fiecare zi. Insa, imaginati-va ca intr-o zi ar disparea. In aceasta directie se indreapta si Facebook: va fi un instrument de conectare la nivel global, pe care toti il vom folosi, chiar daca uneori va parea enervant", a adaugat fondatorul Facebook.