Solutia, dezvoltata exclusiv de voluntari care fac parte din Code for Romania, incurajeaza oamenii sa se implice in procesul electoral astfel incat sa protejeze transparenta si corectitudinea proceselor de votare si le ofera posibilitatea de a se face auziti atunci cand au de semnalat o neregula in desfasurarea acestora. Voluntari de pretutindeni au fost acreditati de ONG-uri pentru a putea deveni observatori electorali, iar prin intermediul aplicatiei mobile puse la dispozitie de Code for Romania au putut transmite simplu si rapid nereguli aparute in procesul de vot.

Aplicatia „Monitorizare Vot” urmeaza sa fie utilizata din nou la alegerile ce vor avea loc in aceasta luna in Polonia si ulterior va fi implementata la nivel international. Aplicatia a castigat premiul l pentru Participare Civica la editia din 2017 a Galei Societatii Civile.

„Monitorizare Vot”, cat si alte aplicatii dezvoltate in scopuri civice de organizatii non-guvernamentale din peste 50 de tari ale lumii sunt prezentate live in cadrul summit-ului global Heroes of Tech, care are loc in aceasta saptamana in Bucuresti. Evenimentul gazduieste reprezentanti si specialisti de pe tot globul pentru a discuta despre cum tehnologia poate fi pusa in slujba societatii.

7 metode pentru a te feri de...
Citeste si: 7 metode pentru a-ti proteja datele financiare pe Internet