Aplicatia „Monitorizare Vot” a fost pusa la dispozitia ONG-urilor care fac parte din platforma fiecarevot.ro, acestia acreditand cetateni care si-au dedicat timp observarii procesului de votare desfasurat pentru Referendului pentru modificarea Constitutiei din 6-7 octombrie 2018. Cu ajutorul aplicatiei „Monitorizare Vot”, 538 de observatori independenti au inregistrat sesizari observate in 1.635 de sectii de votare din 34 de judete si din diaspora. Acestia au trimis 131.306 de mesaje, dintre care 1.736 de nereguli.

Solutia, dezvoltata exclusiv de voluntari care fac parte din Code for Romania, incurajeaza oamenii sa se implice in procesul electoral astfel incat sa protejeze transparenta si corectitudinea proceselor de votare si le ofera posibilitatea de a se face auziti atunci cand au de semnalat o neregula in desfasurarea acestora. Voluntari de pretutindeni au fost acreditati de ONG-uri pentru a putea deveni observatori electorali, iar prin intermediul aplicatiei mobile puse la dispozitie de Code for Romania au putut transmite simplu si rapid nereguli aparute in procesul de vot.

Aplicatia „Monitorizare Vot” urmeaza sa fie utilizata din nou la alegerile ce vor avea loc in aceasta luna in Polonia si ulterior va fi implementata la nivel international. Aplicatia a castigat premiul l pentru Participare Civica la editia din 2017 a Galei Societatii Civile.

„Monitorizare Vot”, cat si alte aplicatii dezvoltate in scopuri civice de organizatii non-guvernamentale din peste 50 de tari ale lumii sunt prezentate live in cadrul summit-ului global Heroes of Tech, care are loc in aceasta saptamana in Bucuresti. Evenimentul gazduieste reprezentanti si specialisti de pe tot globul pentru a discuta despre cum tehnologia poate fi pusa in slujba societatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri