Glovo, aplicatia care permite utilizatorilor sa comande si sa livreze orice, a expediat 300.000 de produse in 7 luni de existenta pe piata locala. In lunile urmatoare, aplicatia urmeaza sa se extinda si in Cluj, Timisoara si Iasi.

Pana in acest moment, peste 300. 000 de produse au fost comandate prin intermediul aplicatiei din cele opt categorii. Cele mai multe comenzi au fost in categoriile de restaurante, supermarket si curierat. Aproximativ 80. 000 de burgeri au fost comandati de bucuresteni in numai sapte luni de la lansarea aplicatiei Glovo in Romania.

Glovo ofera servicii noi pe piata aplicatiilor de livrare, precum faptul ca poti comanda orice de oriunde din oras sau servicii de curierat cu livrare in urmatoarele 60 de minute. Laptele praf, scutecele pentru copii, dar si articolele de sport au fost in topul comenzilor facute de utilizatori la categoria Orice. Serviciul de Curierat din aplicatie permite livrarea de documente sau recuperarea obiectelor uitate acasa, la prieteni sau la birou, precum ochelari, chei si genti pentru ora de sport.

„Cele mai simpatice cereri, au fost la categoria Orice. De exemplu, un utilizator ne-a cerut prin aceasta categorie sa ii trimitem un curier cu masina care sa il ajute la repornirea bateriei masinii. Foarte dese sunt comenzile de curierat prin care utilizatorii aflati la birou cer ridicarea ochelarilor sau a laptopurilor uitate acasa. Livram adesea si buchete de flori sau cadouri last minute, atunci cand te trezesti ca ai uitat de ziua unui coleg de birou sau a aparut o invitatie neprevazuta.”, spune Victor Racariu, General Manager Glovo Romania.

Revenind la livrarile de mancare, cele mai comandate produse, dupa burgeri, sunt cartofii prajiti, kebap-urile si pizza. Daca in timpul saptamanii, orele de pranz reprezinta intervalul cel mai popular pentru comenzi, in weekend, seara este momentul cand bucurestenii folosesc cel mai mult Glovo. In total, in 2018, curierii Glovo, numiti gloveri, au parcurs peste 770.000 de km, adica distanta de la Pamant la Luna si inapoi.

Glovo este o aplicatie care iti permite sa comanzi si sa livrezi orice produs, din si in perimetrul orasului in care te afli. Aplicatia s-a lansat pe piata din Romania in luna mai 2018. La nivel global, aplicatia are peste 2,5 milioane de utilizatori si 10.000 de parteneri. Glovo opereaza in toate marile capitale din Europa si EMEA, precum Roma, Madrid, Paris, Istanbul si Casablanca dar si 9 tari din America de Sud precum Brazilia, Argentina, Chile si Panama. Glovo este astfel prezent in 79 de orase din 21 de tari si urmeaza sa se mai extinda in 2019.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri