Pentru a usura viata romanilor din afara tarii care vor sa-si exercite dreptul la vot cu ocazia alegerilor europarlamentare din 26 mai, Code for Romania relanseaza Vot Diaspora.

Vot Diaspora inventariaza toate cele 441 de sectii de votare organizate de Ministerul Afacerilor Externe din strainatate si ajuta romanii din Diaspora sa localizeze cele mai apropiate sectii de votare de orasul in care se afla in ziua alegerilor.

Pe langa identificarea celei mai apropiate sectii de vot, pe votdiaspora.ro cei care se afla peste hotare dar doresc sa voteze pot afla informatii despre documentele de care au nevoie pentru a-si putea exercita dreptul de vot si alte detalii utile.

La alegerile europarlamentare din 2014, doar putin peste 30.000 de romani care locuiau sau se aflau la acea data in strainatate s-au prezentat la urne pentru a-si desemna reprezentantii. Una dintre principalele probleme raportate a fost numarul redus (190) al sectiilor de votare disponibile si distantele mari pe care romanii trebuiau sa le parcurga pana la cea mai apropiata sectie.

Anul acesta cetatenii romani aflati in strainatate pot alege intre cele 441 de sectii de votare iar Vot Diaspora reprezinta un instrument simplu de a afla care este cea mai apropiata dintre ele.

La 26 de ani conducea un...
Citeste si: Tanara care a lasat Londra pentru a schimba mentalitati in Romania


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Ce masuri fiscale vrea USR pentru readucerea in tara a 'capsunarilor'