Un pionier al clipurilor “deepfake”, imagini video manipulate digital care par a fi reale, a declarat intr-un scurt interviu pentru CNBC ca acestea vor deveni accesibile publicului larg in 6-12 luni de acum.

Hao Li a creat, ca o demonstratie a puterii deepfake-ului, un clip cu Vladimir Putin. “Multe dintre clipurile false pot fi inca depistate cu ochiul liber insa, in viitorul foarte apropiat, va deveni din ce in ce mai dificil sa discerni realul de fals”, spune expertul.

“In curand se va ajunge in punctul in care nu vei mai putea detecta realul de manipularea digitala”.

Li a creat un deepfake cu presedintele Rusiei, care a fost prezentat intr-o conferinta MIT saptamana trecuta. Li a spus ca a creat acest clip pentru a demonstra atat capacitatea tehnologiei deepfake, cat si importanta gasirii unor modalitati de a le depista usor.

Pe acest link se poate observa un (fals) Mark Zuckerberg care ar admite ca detine "miliarde de informatii despre utilizatori".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri