Antreprenoriatul este o activitate care te impinge sa inveti zilnic lucruri noi, necesare pentru a ramane relevant in industria in care activezi. Dincolo de cartile de specialitate, studii, sfaturi primite de la consultanti sau invataturi deprinse din propriile experiente pe care le-ai trait, filmele pot fi si ele o sursa de inspiratie care poate da nastere unor noi directii sau te pot motiva sa iti administrezi afacerea cat mai bine.

Actiunile din filmele si documentarele prezentate mai jos pot fi o sursa buna de inspiratie in ceea ce priveste felul in care iti vinzi produsele sau serviciile pe care le oferi, felul in care iti administrezi riscurile asociate business-ului sau cum sa reusesti sa inveti cate ceva din fiecare situatie prin care treci, indiferent ca vorbim despre o reusita sau un esec.

FYRE: The greatest party that never happened

Fyre este documentarul realizat de regizorul Chris Smith ce arata povestea din spatele unui festival care s-a transformat intr-un esec de proportii uriase. Antreprenorul Billy McFarland, fondatorul festivalului, a ajuns dupa gratii fiind condamnat la 6 ani de inchisoare pentru frauda.

Evenimentul le promitea tinerilor experiente de neuitat, tineri care au picat in capcana intinsa de Billy McFarland lasandu-se pacaliti de promovarea excesiva a festivalului prin intermediul unor persoane publice, conform entrepreneur.com.

Startup.com

Lansat in 2001, Startup.com este un documentar ce face o radiografie a maretiei si decaderii startup-ului GovWorks, business ce a atras o finantare de 60 de mil. de dolari de la investitori precum Hearst Interactive Media, KKR sau Sapient.

Catch me if you can

Un an mai tarziu de la aparitia pe marile ecrane a documentarului Startup.com, Leonardo DiCaprio si Tom Hanks pot fi vazuti jucand impreuna in filmul “Catch me if you can”, ce il are ca regizor pe Steven Spielberg. Filmul abordeaza aspecte ce tin de voiajul unui antreprenor in lumea business-ului, punand accent pe teme precum rezolvarea problemelor cu ajutorul creativitatii si capacitatea de a culege ce este bun dintr-o situatie mai putin placuta.

Thank you for smoking

Personaul principal din Thank You for Smoking este Nick Taylor (jucat de actorul Aaron Eckhart), purtator de cuvant al companiei “Big Tobacco”, care isi castiga painea din apararea drepturilor fumatorilor si ale producatorilor de tutun. Este un film numai bun pentru un antreprenor pasionat de marketing sau orice persoana care isi doreste cum sa invete trucuri necesare pentru a-si vinde produsele.

The Merchant of Venice

Filmul isi face debutul dupa noua saptamani de filmari, care au loc in Luxemburg si Italia, fiind o adaptare a piesei clasice Negutatorul din Venetia, a lui William Shakespeare. Din actiunea filmului puteti invata o serie de aspecte ce tin de administrarea unui parteneriat sau de evaluarea riscurilor asociate business-ului pe care il aveti.

Sursa foto: Antonio Guillem / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri