Un raport recent al companiei frantuzesti Shift Project arata impactul pe care il are vizionarea pe Netflix asupra planetei. Astfel, conform think-tank-ului, vizionarea a 30 de minute pe serviciul de streaming cauzeaza emisii de 1,6 kilograme de dioxid de carbon.

Acest lucru este echivalentul a circa 6,2 kilometri de condus. Centrele de date sunt principala cauza a emisiilor de CO2.

Per total, anul trecut serviciile de streaming au generat echivalentul emisiilor intregii Spanii, iar cantitatea se va dubla in viitorul apropiat, puncteaza Shift Project.

Care serviciu de streaming genereaza cele mai multe emisii de CO2 in atmosfera? 34% din traficul total este generat de servicii de streaming video precum Netflix, Amazon, HBO Go sau Hulu. Dupa aceste servicii, principalul generator de CO2 in atmosfera sunt platformele cu continut video pentru adulti.

Conform unui oficial al Huawei, centrele de date la nivel global vor consuma peste 4% din intreaga electricitate pana in 2030, iar noi servicii precum Disney+ sau cel al Apple vor contribui semnificativ la cresterea constanta a acestei ponderi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri