Un raport recent al companiei frantuzesti Shift Project arata impactul pe care il are vizionarea pe Netflix asupra planetei. Astfel, conform think-tank-ului, vizionarea a 30 de minute pe serviciul de streaming cauzeaza emisii de 1,6 kilograme de dioxid de carbon.

Acest lucru este echivalentul a circa 6,2 kilometri de condus. Centrele de date sunt principala cauza a emisiilor de CO2.

Per total, anul trecut serviciile de streaming au generat echivalentul emisiilor intregii Spanii, iar cantitatea se va dubla in viitorul apropiat, puncteaza Shift Project.

Care serviciu de streaming genereaza cele mai multe emisii de CO2 in atmosfera? 34% din traficul total este generat de servicii de streaming video precum Netflix, Amazon, HBO Go sau Hulu. Dupa aceste servicii, principalul generator de CO2 in atmosfera sunt platformele cu continut video pentru adulti.

Conform unui oficial al Huawei, centrele de date la nivel global vor consuma peste 4% din intreaga electricitate pana in 2030, iar noi servicii precum Disney+ sau cel al Apple vor contribui semnificativ la cresterea constanta a acestei ponderi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
VIDEO Prietena mea geniala, sezonul 2, are premiera pe 11 februarie
Setari Cookie-uri