133 de lei pe lună ar trebui să plătească un român obișnuit pentru a beneficia de toate abonamentele serviciilor de streaming disponibile în țară. Dintre acestea, abonamentul Netflix este cel mai scump, însă oferă totodată cea mai mare selecție de filme și seriale, în ciuda faptului că o mare parte din conținutul disponibil în alte țări este restricționat în cazul României.

Netflix – cel mai scump serviciu, cel mai popular, cel mai mult conținut

Producții originale notabile:

  • The Witcher
  • Stranger Things
  • Orange Is the New Black
  • Mindhunter
  • The Crown

După o lună de abonament gratuit, promoție care recent a fost scoasă din ofertă, Netflix oferă utilizatorilor trei versiuni de abonament, de 7,99 euro (38,94 lei), de 9,99 euro (48,69 lei) și de 11,99 euro (58,44 lei).

Versiunea cea mai ieftină cu greu își justifică prețul, având în vedere că a urmări conținut video la o calitate mai slabă de 720p (sub standardul HD) pare o chestiune de domeniul trecutului, în niciun caz demnă de anul 2020. În plus, cel mai ieftin abonament Netflix permite unui singur utilizator să vizioneze conținut video, ceea ce înseamnă ca nu vei putea împărți contul cu niciun prieten.

Varianta de 9,99 euro, cea mai populară în rândul utilizatorilor Netflix, permite vizionarea conținutului în format HD și pe doua dispozitive simultan.

Citiți și Ce filme și seriale populare sunt blocate pentru utilizatorii români de Netflix

Varianta de 11,99 euro include conținut Ultra HD și posibilitatea ca patru utilizatori să vizioneze simultan conținut video.

Netflix este cel mai scump serviciu de streaming disponibil în România, iar abonamentele ar putea chiar să se scumpească în perioada următoare, potrivit speculațiilor apărute recent în presa internațională.

HBO GO – Cel mai ieftin serviciu, însă nu puteți împărți contul decât cu o singură altă persoană

Producții originale notabile:

  • Westworld
  • Game of Thrones
  • The Wire
  • Cernobyl
  • The Sopranos

HBO GO oferă 7 zile de abonament gratuit utilizatorilor noi. După această perioadă, prețul abonamentului HBO Go este de 3,99 euro (19,45 lei) pe lună.

O variantă mai ieftină pentru a avea acces la serviciul de streaming HBO este abonarea prin intermediul unui operator de cablu TV. De exemplu, abonații Digi pot alege extraopțiunea HBO, pentru 13 lei/lună, obținând astfel acces la HBO Go, cât și la canalele TV HBO.

Unul dintre minusurile HBO Go constă în faptul că serviciul poate fi accesat simultan doar de pe două dispozitive.

De cealaltă parte, calitatea serialelor originale HBO este (subiectiv vorbind) cea mai bună din piață. HBO nu se ferește să cheltuiască sume enorme pentru propriile producții, așa cum a fost cazul Game of Thrones, al cărui ultim sezon a costat, 90 de milioane de dolari.

Amazon Prime Video – fratele mijlociu bun la toate dar care nu este expert la nimic

Producții originale notabile:

  • Tom Clancy’s Jack Ryan
  • The Boys
  • The Man In The High Castle
  • Homecoming
  • Good Omens

Amazon Prime Video a crescut puternic în ultimii ani, dar serviciul de streaming video încă se află la o distanță considerabilă de Netflix din punct de vedere al conținutului oferit.

După o perioadă gratuită de o săptămână, noii utilizatori Amazon Prime trebuie să plătească un abonament lunar de 5,99 euro/lună (29,19 lei). Abonamentul include calitatea maximă disponibilă pentru orice film sau serial oferit, până la 4K Ultra HD.

De notat că Amazon deține celebra platformă IMDB, ceea ce le dă posibilitatea utilizatorilor să acceseze instant, în timpul vizionării filmelor, informații despre protagoniștii acestora.

Pentru utilizatorii americani, Amazon oferă un abonament Prime (12,99 dolari/lună) ce include numeroase beneficii, printre care Prime Video, transport gratuit pentru produsele achiziționate de pe Amazon, jocuri gratuite, abonamente premium la platforme de live streaming (Twitch), sau reduceri la anumite produse Amazon. O (lungă) listă a beneficiilor Amazon Prime poate fi consultată la acest LINK.

YouTube Premium – Dacă vrei doar să înlocuiești Netflix, nu își merită banii

Producții originale notabile:

  • Cobra Kai
  • Step Up: High Water
  • Impulse
  • Ryan Hansen Solves Crimes On Television
  • Step Up: High Water

YouTube Premium costă 26 de lei/lună, după prima lună care este gratuită pentru utilizatorii noi.

Abonamentul YouTube Premium include și abonamentul YouTube Music Premium. Dacă vă folosiți de ambele servicii (partea de content video cât și platforma de muzică), costul pare justificat.

Totuși, in cazul în care nu vă interesează YouTube Music Premium, 26 de lei pentru ceea ce practic înseamnă doar YouTube fără reclame, este destul de mult.

YouTube Premium presupune vizionarea videoclipurilor fără nicio întrerupere pentru reclame. De asemenea, serviciul le oferă utilizatorilor posibilitatea de a descărca clipurile de pe YouTube. Nu în ultimul rând, YouTube Premium oferă acces la YouTube Originals, însă conținutul original YouTube este mult mai sărăcăcios decât opțiunile Netflix, HBO sau chiar și Amazon.

Apple TV încă lipsește în România, deși este disponibil în Republica Moldova

Și Apple a intrat pe piața serviciilor de streaming video cu Apple TV.

În mod inexplicabil, serviciul nu este însă disponibil în România, asta chiar dacă Apple TV a fost lansat în peste 100 de țări, inclusiv în Republica Moldova.

Abonamentul Apple TV costă 4,99 dolari/lună. De notat că Apple nu oferă decât conținut original, oferta de filme și seriale fiind astfel cu mult sub cea a competitorilor din piața de streaming video.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri