21 Aprilie 2011

CNVM obliga companiile sa dezvaluie cine sunt actionarii care cer schimbari in AGA



Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis sa oblige companiile listate in piata principala a Bursei de la Bucuresti (BVB) sa raporteze numele si detinerea actionarilor care cer introducerea unor noi puncte pe ordindea de zi in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor (AGA).

„Emitentii ale caror actiuni sunt admise la tranzactionare pe o piata reglementata, au obligatia ca, in cazul completarii ordinii de zi a unei AGOA/AGEA in urma unor solicitari ale unor actionari ce detin cel putin 5% din capitalul social, sa aduca la cunostinta publicului identitatea respectivilor actionari, precum si detinerile acestora in capitalul social”, se mentioneaza intr-un raport emis de Comisie.

Decizia vine in contextul in care actionarii mai multor societati de pe Bursa au cerut in acest an introducerea unor puncte pe ordinea de zi din Adunarile Generale, majoritatea vizand cresterea valorii dividendelor acordate de catre companii. Companiile din sectorul financiar au reprezentat principalele tinte ale actionarilor.



Citeste si