16 Mai 2011

Guvernul incepe sa caute consultantii juridici pentru privatizari



Guvernul va selecta pana in luna iulie consultanti juridici pentru pachetele care urmeaza sa fie vandute la companiile CFR Marfa, Tarom, Petrom, Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica si Nuclearelectrica, se arata in scrisoarea de intentie cu FMI, potrivit Mediafax.

Potrivit unei anexe la scrisoare de intentie, Guvernul s-a angajat sa vanda o participatie de 20% din CFR Marfa, maxim 20% din Tarom, 10% din Petrom, 15% din Transelectrica, 15% din Transgaz, 15% din Romgaz si cate cel putin 10% din Hidroelectrica si Nuclearelectrica.

Seful misiunii FMI de evaluare a acordului, Jeffrey Franks, a declarat recent ca Guvernul va vinde pachete de peste 10% din actiunile Nuclearelectrica si Hidroelectrica, dar cu siguranta sub 50%.

Potrivit oficialului FMI, statul va incasa cateva miliarde de euro din cedarea participatiilor la toate companiile ale caror pachete sunt scoase la vanzare.

Decizia de vanzare a actiunilor Nuclearelectrica si Hidroelectrica a fost luata dupa ce planul de infiintare a celor doi campioni nationali in energie, Electra si Hidroenergetica, a fost blocat in ultimele luni.



Citeste si