20 Iunie 2011

A doua privatizare Petrom, in iulie: "Vrem un pret cat mai bun"



Vanzarea pachetului de 9,84% din capitalul producatorului de petrol si gaze OMV Petrom (SNP) la bursa va fi realizata pana la sfarsitul lunii iulie, la un pret "cat mai bun", a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton (foto), potrivit Mediafax.

"Vrem un pret cat mai bun. Inca nu am stabilit la ce pret vom vinde", a afirmat Ariton, prezent la o conferinta pe tema energiei si infrastructurii in regiunea Marii Negre organizata la BNR.

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni.

In urma cedarii pachetului de 9,84%, participatia Ministerului Economiei se va reduce la 10,79% din titluri.

Tranzactia este intermediata de catre consortiul format din banca rusa de investitii Renaissance Capital, BT Securities, Romcapital si EFG Securities.

Asocierea a fost selectata la inceputul lunii aprilie. In caietul de sarcini pentru selectia intermediarului este prevazut un termen de finalizare a ofertei de patru luni de la semnarea contractului, respectiv finele lunii iulie.

Pretul ofertei va fi stabilit in urma unei evaluari realizate de intermediari si va fi prezentat Guvernului, spre aprobare, pana la sfarsitul lunii iunie.



Citeste si