Actionarii Broker Cluj (BRK) au decis luni revocarea membrilor Consiliului de Administratie, astfel ca dupa alegeri doi membri au fost schimbati, iar noul presedinte CA este Mihai Buliga, propus de SIF Moldova, au declarat pentru Mediafax surse din actionariat.

Anton Ionescu, fostul presedinte CA, a ramas membru in Consiliu. Noii administratori sunt Marian Dinu (propus de SIF Muntenia) si Buliga. Din vechiul CA au fost realesi Ionescu, Tiberiu Stratan (tot din partea SIF Muntenia) si Vasile Pop.

Buliga a fost presedinte si membru CA la SSIF STK Trading din Cluj-Napoca pana in aprilie 2010. Adrian Mercean si Martin Miron au fost exclusi din Consiliu.

Actionarii SSIF Broker s-au intalnit luni la cererea SIF Muntenia, care controleaza 11,69% din actiunile firmei de brokeraj, pentru a discuta revocarea membrilor Consiliului si alegerea unui nou Consiliu.

SSIF Broker este singura societate de servicii de investitii financiare listata la BVB, iar SIF Muntenia este cel mai mare actionar al fimei. In actionariat se mai regaseste Ioan Cartis, cu un pachet de 8,25% din titluri, si firma de transport Intervalco Baia Mare, cu 5,21%.

Firma de brokeraj se claseaza pe locul opt in topul intermediarilor de la BVB, dupa primele zece luni, cu un rulaj de 684,86 milioane lei, reprezentand o cota de piata de 3,4%.

Actiunile BRK au fost suspendate luni de la tranzactionare pentru sedinta AGA. In sesiunea de vineri, titlurile au inchis la un pret de 0,11 lei, cu 3,42% sub referinta, iar la aceasta cotatie capitalizarea firmei este de 37,25 milioane lei (8,5 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Scor final in meciul verii dintre bursa si banci: 8-2