Inca o demisie la SSIF BRK: presedintele Mihai Buliga pleaca fara sa isi motiveze decizia

Mihai Buliga, presedintele SSIF BRK Financial Group (fosta Broker Cluj), si-a anuntat demisia din functia de presedinte al societatii de brokeraj. Acesta nu si-a explicat in niciun fel decizia.

"SSIF BRK Financial Group SA informeaza ca la data de 15.04.2016 a fost depusa la registratura societatii o notificare de demisie din functia de administrator din partea d-lui Mihai Buliga incepand cu data de 18 .04.2015", se mentioneaza intr-un raport trimis Bursei de Valori Bucuresti.

Cu o saptamana in urma si Dorinei Ramona Calian isi anuntase demisia din functia de administrator al societatii. De asemenea, la inceputul anului, directorul general Grigore Chis a fost demis si inlocuit cu Adrian Pop.

Schimbarile de la BRK Financial Group vin in contextul in care saptamana viitoare actionarii vor decide viitorul intregului Consiliu de Administratie in AGA (26/27 aprilie). Global Consult, firma care detine circa 8,2% din capitalul societatii, a cerut luna trecuta revocarea tuturor administratorilor. De asemenea, SIF Muntenia, cel mai mare actionar al BRK Financial Group (fosta Broker Cluj), a cerut alegerea membrilor noului Consiliu de Administratie al casei de brokeraj prin vot cumulativ - un procedeu de votare avantajos in special pentru actionarii minoritari.

Investitorii nu facusera nicio tranzactie cu actiunile BRK la startul sedintei bursiere de luni, in vreme ce vineri acestea au scazut cu 1,3%, pana la pretul de 0,074 lei/unitate. Avand in vedere aceasta cotatie, BRK Financial Group este evaluata la 25 mil. lei.

Citeste si:
Grigore Chis vrea sa se intoarca la SSIF BRK
Grigore Chis vrea sa se...

Sursa foto: Shutterstock / arek_malang

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri