Grigore Chis (foto), fostul director general al SSIF BRK Financial Group (BRK), a fost ales in noul Consilul de Administratie (CA) al singurei case de brokeraj listata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Actionarii BRK au ales miercuri un nou consiliu de administratie din care vor face parte Tiberiu Stratan, Grigore Chis, Daniel Gavrila, Catalin Mancas si Dragos Rosu.

Chis a fost una dintre cele opt persoane care au candidat pentru un loc in board-ul SSIF BRK, dupa ce actionarii de la Global Consult au cerut si obtinut revocarea Consiliului de Administratie. Global Consult este o firma clujeana cu doar 2 angajati in 2014 si controlata integral de Petru Stroian. Cu putin timp inainte de AGA, Mihai Buliga, presedintele SSIF BRK Financial Group si-a anuntat demisia, fara a explica insa decizia. De asemenea, si Ramona Calian isi anuntase anterior demisia din functia de administrator al societatii.

La sfarsitul anului trecut, BRK si-a schimbat si directorul general, Grigore Chis fiind inlocuit de Adrian Pop.

Actionariatul SSIF BRK a suferit schimbari importante in ultimele luni. Astfel, Banca Transilvania si SIF Moldova si-au vandut integral pachetele de actiuni pe care le detineau, la cumparare aflandu-se Global Consult si Adrian Andrici, investitorul care in 2007 a primit cea mai mare amenda din istoria pietei romanesti de capital – 268.000 euro, pentru manipulare de piata.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri