Actionarii BRK au ales miercuri un nou consiliu de administratie din care vor face parte Tiberiu Stratan, Grigore Chis, Daniel Gavrila, Catalin Mancas si Dragos Rosu.

Chis a fost una dintre cele opt persoane care au candidat pentru un loc in board-ul SSIF BRK, dupa ce actionarii de la Global Consult au cerut si obtinut revocarea Consiliului de Administratie. Global Consult este o firma clujeana cu doar 2 angajati in 2014 si controlata integral de Petru Stroian. Cu putin timp inainte de AGA, Mihai Buliga, presedintele SSIF BRK Financial Group si-a anuntat demisia, fara a explica insa decizia. De asemenea, si Ramona Calian isi anuntase anterior demisia din functia de administrator al societatii.

La sfarsitul anului trecut, BRK si-a schimbat si directorul general, Grigore Chis fiind inlocuit de Adrian Pop.

Actionariatul SSIF BRK a suferit schimbari importante in ultimele luni. Astfel, Banca Transilvania si SIF Moldova si-au vandut integral pachetele de actiuni pe care le detineau, la cumparare aflandu-se Global Consult si Adrian Andrici, investitorul care in 2007 a primit cea mai mare amenda din istoria pietei romanesti de capital – 268.000 euro, pentru manipulare de piata.