Grigore Chis (foto), fostul director general al SSIF BRK Financial Group (BRK), va candida pentru un loc in Consilul de Administratie (CA) al singurei case de brokeraj listata pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Chis este una dintre cele 8 persoane care vor incerca saptamana viitoare sa intre in board-ul SSIF BRK, dupa ce Global Consult, unul dintre cei mai importanti actionari ai societatii, a cerut revocarea actualului CA. La sfarsitul anului trecut, BRK si-a schimbat si directorul general, Grigore Chis fiind inlocuit de Adrian Pop.

Ceilalti candidati pentru un loc in CA sunt Corneliu Dia, Daniel Gavrila, Catalin Mancas, Dragos Rosu, Tiberiu Stratan si Aurora Vescan.

Societatea de brokeraj care in anul de “boom” 2007 era evaluata pe Bursa de Valori Bucuresti la 500 mil. lei a trecut prin mai multe schimbari in ultima jumatate de an, cea mai importanta fiind extinderea obiectului de activitate, BRK intrand pe piata de intermediere a creditelor bancare, dar si pe piata de brokeraj de asigurari.

Consilul de Administratie al SSIF BRK este format din cinci membri. Mihai Buliga, presedintele SSIF BRK Financial Group (fosta Broker Cluj), si-a anuntat recent demisia din functia de presedinte, fara a explica insa decizia. De asemenea, si Ramona Calian isi anuntase anterior demisia din functia de administrator al societatii.

Potrivit unor surse din piata, schimbarile vin in contextul in care o parte din actionariatul BRK vrea ca firma sa se concentreze pe activitatea de baza si administrarea activelor, in vreme ce alti actionari isi doresc extinderea in alte domenii diferite de traditionala intermediere a tranzactiilor pe Busa de Valori Bucuresti si activitatea de administrare de portofoliu.

Actionariatul SSIF BRK a suferit schimbari importante in ultimele luni. Astfel, Banca Transilvania si SIF Moldova si-au vandut integral pachetele de actiuni pe care le detineau, la cumparare aflandu-se Global Consult si Adrian Andrici, investitorul care in 2007 a primit cea mai mare amenda din istoria pietei romanesti de capital – 268.000 euro, pentru manipulare de piata.

Global Consult este o firma clujeana cu doar 2 angajati in 2014 si controlata integral de Petru Stroian.

Actiunile BRK se tranzactionau miercuri pe bursa la un pret de 0,0696 lei/titlu, in scadere cu 3,3%. Avand in vedere aceasta cotatie, SSIF BRK este in prezent evaluata pe bursa la 23,5 mil. lei.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri