SIF Moldova (SIF2) a semnat cu Erste Group Bank contractul care vizeaza preluarea pachetului de actiuni detinut la Banca Comerciala Romana (BCR), termenii intelegerii fiind similari celor din acordul incheiat cu celelalte patru SIF-uri, informeaza Mediafax.

"Erste Group Bank AG anunta incheierea unui acord ferm cu SIF Moldova pentru a achizitiona participatia de 6% la BCR", se arata intr-un comunicat al bancii autriece transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, in schimbul pachetului de 6% din actiunile BCR, SIF Moldova va incasa 123,6 milioane lei (28,4 milioane euro) in numerar si va primi un pachet reprezentand aproximativ 1% din titlurile Erste.

Acordul prevede ca SIF Moldova renunta la dreptul de a solicita listarea BCR, precum si la dreptul de a incasa dividende speciale.

Actionarii SIF au aprobat luni tranzactia prin care societatea de investitii va transfera catre Erste pachetul de actiuni detinut la BCR. SIF Moldova este ultima dintre SIF-uri care a agreat tranzactia cu Erste.

Actionarii celorlalte patru SIF-uri au acceptat in octombrie si la inceputul lunii noiembrie, tranzactia cu Erste, iar trei dintre acestea au semnat deja intelegerea. Cele trei SIF-uri care au semnat sunt SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Transilvania (SIF3) si SIF Muntenia (SIF4). SIF Oltenia a obtinut aprobarea actionarilor, dar inca nu a semnat contractul final cu Erste.

SIF Transilvania este singura care va ceda in acest an intregul pachet de actiuni controlat la BCR, de 6%, iar celelalte patru SIF-uri vor face tranzactiile in mai multe operatiuni. Erste a preluat deja 6,23% din actiuni de la SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia.

Astfel, SIF Banat-Crisana a obtinut pentru 3,24% din actiunile BCR suma de 50,7 milioane lei si un pachet reprezentand 0,45% din titlurile Erste.

Totodata, SIF Muntenia a cedat 2,99% din actiunile BCR pentru 0,66% din titlurile Erste.

Erste a anuntat la jumatatea lunii septembrie ca a incheiat un acord de principiu cu patru SIF-uri, respectiv SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia, pentru preluarea unui pachet de 24,12% din actiunile BCR, prin mai multe operatiuni care presupun plata in numerar si schimb cu titluri emise de grupul austriac.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Dascălu, BCR: Ne așteptăm la o creștere economică de 3,5% în 2020
Setari Cookie-uri