Bursa de Valori Bucuresti (BVB) intentioneaza sa prelungeasca programul de tranzactionare cu o ora si 45 de minute, pana la ora 18:30, pentru instrumentele structurate si pentru actiunile listate pe sistemul alternativ (ATS), conform Mediafax.

"Am hotarat in sedinta CA sa solicitam acordul CNVM in vederea prelungirii pragramului pentru ATS International si structurate. In paralel am demarat o procedura de consultare a intermediarilor si pentru prelungirea programului in cazul pietei principale. In functie de raspunsuri, vom decide si pentru acest segment", a declarat Ciprian Zah, vicepresedintele CA al BVB.

Data la care va fi operata modificarea ar putea fi anuntata pana la finele lunii decembrie.

Bursa a prelungit si in iunie programul de tranzactionare

Bursa a prelungit in luna iunie programul de tranzactionare cu 15 minute, la 16:45, pentru a permite investitorilor sa reactioneze la evolutia pietelor din SUA, sperand ca prin aceasta extindere va creste lichiditatea.

Conducerea BVB a vrut atunci sa prelungeasca si mai mult perioada de tranzactionare, insa sistemul de decontare nu a permis o extindere mai mare, intrucat este dependent de sistemul bancar pentru realizarea platilor tranzactiilor.

Bursa locala reactioneaza tot mai mult la factorii externi

In ultimii ani bursa din Romania a reactionat mai vizibil la factorii externi, in special la piata de capital nord-americana, care reprezinta principala referinta din piata financiara internationala.

Depozitarul central a notificat vineri brokerii cu privire la extinderea programului si a precizat ca va asigura continuitatea operationala in ceea ce priveste activitatile post-tranzactionare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
eMAG se gandeste la bursa. Iulian Stanciu vorbeste despre o listare pe BVB
Setari Cookie-uri