"Am hotarat in sedinta CA sa solicitam acordul CNVM in vederea prelungirii pragramului pentru ATS International si structurate. In paralel am demarat o procedura de consultare a intermediarilor si pentru prelungirea programului in cazul pietei principale. In functie de raspunsuri, vom decide si pentru acest segment", a declarat Ciprian Zah, vicepresedintele CA al BVB.

Data la care va fi operata modificarea ar putea fi anuntata pana la finele lunii decembrie.

Bursa a prelungit si in iunie programul de tranzactionare

Bursa a prelungit in luna iunie programul de tranzactionare cu 15 minute, la 16:45, pentru a permite investitorilor sa reactioneze la evolutia pietelor din SUA, sperand ca prin aceasta extindere va creste lichiditatea.

Conducerea BVB a vrut atunci sa prelungeasca si mai mult perioada de tranzactionare, insa sistemul de decontare nu a permis o extindere mai mare, intrucat este dependent de sistemul bancar pentru realizarea platilor tranzactiilor.

Citeste si:

Bursa locala reactioneaza tot mai mult la factorii externi

In ultimii ani bursa din Romania a reactionat mai vizibil la factorii externi, in special la piata de capital nord-americana, care reprezinta principala referinta din piata financiara internationala.

Depozitarul central a notificat vineri brokerii cu privire la extinderea programului si a precizat ca va asigura continuitatea operationala in ceea ce priveste activitatile post-tranzactionare.