Programat sa fie dezbatut luni in Camera Deputatilor, proiectul legislativ privind ridicarea pragului de detinere la SIF-uri de la 1% la 5% a fost scos de pe ordinea de zi si amanat pentru saptamana viitoare.
Dezbaterea pragului la SIF-uri a fost mutata in data de luni, 12 decembrie, potrivit senatorului PDL Ovidiu Marian, unul dintre initiatorii proiectului.

Proiectul de lege este asteptat cu foarte mare interes de catre investori, luna trecuta actiunile SIF-urilor urcand in medie cu peste 17% pe fondul speculatiilor privind aprobarea acestuia. Amanarile succesive au devenit insa ceva normal pentru acest proiect de lege.

BET-FI, indicele care urmareste evolutia Fondului Proprietatea si a SIF-urilor, a inceput ziua de luni in crestere, insa pe finalul zilei acesta a intrat pe minus, inchizand sedinta cu o scadere de 1,25%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri