Listarile si lipsa marilor companii romanesti - fara indoiala cea mai mare problema a Bursei de la Bucuresti (BVB), acutizata in special dupa izbucnirea crizei financiare din 2008. In total 23 de companii si fonduri au fost listate, transferate sau aduse in piata de-a lungul ultimilor patru ani. Cate dintre ele chiar conteaza pe BVB?

Bilantul pana in prezent: cu indulgenta doar sapte companii care pun umarul la lichiditatea pietei, o insolventa la doar trei ani de la momentul IPO-ului – in cazul Contor Group si alte 15 societati a caror medie zilnica a tranzactiilor rareori depaseste 2.000 de lei.

In conditiile in care companiile nelistate au fugit de Bursa pe timp de criza, o buna parte din numele noi reprezinta transferuri de pe Rasdaq pe BVB.

Albalact si Armax Gaz raman “perlele” Rasdaq-ului, nicio firma de brokeraj nereusind pana acum sa convinga sefii celor doua companii sa le transfere in piata principala.

“Nu ma intereseaza sa aduc compania pe BVB in aceste vremuri. Pur si simplu acum pentru mine o asemenea mutare nu este avantajoasa”, a raspuns Mircea Vescan, presedintele si principalul actionar al Armax Gaz, unei intrebari cu privire la momentul in care actiunile ARAX ar putea sa ajunga pe BVB.

(zoom pe imagine si click pe evenimente pentru desfasurarea lor si o vizibilitate mai eficienta)

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Ionut Sisu
Ionu╚Ť Si╚Öu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocup─â func╚Ťia de redactor-sef adjunct . El ╚Öi-a început activitatea în pres─â în 2007, în departamentul de limb─â englez─â al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionu╚Ť a acoperit domeniile pie╚Ťe de capital ╚Öi finan╚Ťe personale în cadrul Business Standard, publica╚Ťia de afaceri a trustului Realitatea-Ca╚Ťavencu. Dup─â o scurt─â perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Pie╚Ťe de capital »Setari Cookie-uri