Astfel, clientii Erste Asset Management au acces la informatii despre numarul unitatilor de fond cumparate, valoarea unitatilor de fond detinute, precum si reprezentarea grafica a evolutiei recente a fondului in care au investit, a anuntat Erste Asset Management printr-un comunicat.

„Clientii pot realiza, totodata, operatiuni on-line, gestionandu-si investitiile usor si rapid. Ei pot vizualiza direct in aplicatie istoricul tranzactiilor efectuate (subscrieri/rascumparari), putand efectua si plati prin sabloane dedicate, in cazul in care bifeaza varianta de “subscriere directa” in declaratia de adeziune“, a declarat Dragos Neacsu, CEO, SAI Erste Asset Management S.A..

Erste Asset Management ocupa prima pozitie in topul administratorilor de fonduri deschide cu o cota de 34,70%, administrand un volum de active de 2.774,5 milioane lei (conform datelor publicate de Asociatia Administratorilor de Fonduri la data de 30 noiembrie 2011).

Citeste si:

BCR Monetar, fond care investeste in instrumente monetare si in obligatiuni, a inregistrat un randament pe ultimul an de 7,11% si are un volum de active de 1.500 milioane lei (date la 30 noiembrie 2011).

BCR Obligatiuni, fond care investeste in obligatiuni si instrumente cu venit fix, a inregistrat un randament pe ultimul an de 7,82% si are un volum de active de 1.225 milioane lei (date la 30 noiembrie 2011).

Certinvest este prima companie de administrare din Romania care a lansat tranzactiile cu unitati de fond prin telefon, la 1 februarie 2011.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat in luna martie a anului trecut un set de modificari ale regulamentului privind fondurile de investitii, introducand , printre altele, si preluarea ordinelor de subscriere prin telefon.