20 Februarie 2012

Valentin Ionescu si un reprezentant al SIF2, singurii candidati la alegerile de la SIF Moldova



Dupa ce la ultimele alegeri de la SIF Moldova (SIF2) noua candidati au incercat sa castige locul de administrator ramas vacant, reluarea acestora nu a mai atras decat doua persoane.

Valentin Ionescu, fostul director al Bursei de Valori Bucuresti, si Niculae Skokan, seful reprezentantei SIF2 din Suceava, sunt singurii care si-au depus candidatura.

In noiembrie anul trecut, SIF2 a organizat AGA pentru a stabili numele noului administratorului care urma sa ii i-a locul lui Alexandru Matei, dupa ce acesta a fost demis. Printre candidatii de la acel moment s-au aflat brokerul IFB Finwest Mihai Chisu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private – Mircea Oancea si fostul vicepresedinte al CNVM Paul Miclaus
.
La alegeri, Mihai Chisu a obtinut cele mai multe voturi (33%), in vreme ce Mircea Oancea a ocupat a doua pozitie (21%). Cei doi au intrat in urmatorul tur acolo unde insa niciunul nu a fost desemnat castigator deoarece un candidat trebuie sa obtina 50% + 1 din voturile actionarilor prezenti la AGA.

AGA Ordinara pentru noile alegeri de la SIF2 se va desfasura pe 5 – 6 aprilie 2012. Daca nici in urma acestor alegeri nu va fi stabilit un castigator, Consiliul de Administratie al SIF Moldova va initia procedurile de selectare si de numire a unui administrator provizoriu.



Citeste si