SIF Muntenia (SIF4) propune actionarilor distribuirea unui dividend brut de 0,081 lei pe actiune pentru exercitiul financiar 2011, similar celui acordat pentru anul precedent, valoarea totala a dividendelor fiind de 65,36 milioane de lei, tot profitul obtinut anul trecut, conform Mediafax.

Plata dividendelor ar urma sa fie realizata timp de un an, incepand cu 1 august 2011, iar actionarii vor suporta cheltuielile de distribuire.

SIF Muntenia a obtinut un profit de 65,33 milioane lei (15,4 milioane de euro), cu 11,3% sub castigul din anul precedent, de 71,41 milioane lei.

Actionarii societatii au fost convocati la 11 aprilie pentru a discuta cu privire la distribuirea de dividende, si pentru aprobarea situatiilor financiare aferente anului trecut. Totodata, pe ordinea de zi se afla si prezentarea programului de administrare a societatii si a bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an.

SIF Muntenia este singura dintre cele cinci societati de investitii financiare administrata de o Societate de Administrare a Investitiilor, respectiv de SAI Muntenia Invest.

Societatea a raportat pentru anul trecut venituri totale de 196,9 milioane lei (46,4 milioane euro), cu 20% mai mari fata de cifra consemnata in 2010, in timp ce cheltuielile societatii au fost cu 41% mai mari, de 113,73 milioane lei.

SIF Muntenia a cedat anul trecut catre Erste cea mai mare parte a actiunilor BCR pe care le detinea si a primit in schimb 0,67% din titlurile bancii austriece si 70,1 milioane lei.
SIF a anuntat in luna februarie ca va ceda inca o parte din actiunile BCR, pentru care va primi 0,38% din titlurile Erste (EBS), si mai ramane cu un pachet pe componenta cash, pentru care va incasa aproape 53,5 milioane lei.

Titlurile SIF Muntenia au incheiat sedinta bursiera de vineri in crestere cu 2,34%, la 0,766 lei.

La aceasta cotatie, capitalizarea societatii de investitii financiare este de 618,18 milioane lei (141,9 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia vor face legea la Biofarm